Мамай заплатить Головку тисячу гривень за моральну шкоду

Скандали
Надія Труш2 березня 2016 о 14:242727 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мамай заплатить Головку тисячу гривень за моральну шкоду
Суд задовольнив апеляційну скаргу захисту Володимира Головка.

Мамай заплатить Головку тисячу гривень за моральну шкодуМамай заплатить Головку тисячу гривень за моральну шкоду. Фотоархів

Суд визнав недостовірною інформацію відносно Володимира Головка, яку озвучив у квітні 2015 року мер Полтави Олександр Мамай та зобов’язав спростувати сказані мером слова.

Апеляційний суд Полтавської області постановив стягнути з Мамая на користь Головка моральну шкоду у розмірі 1000 гривень. В іншій частині позовних вимог брату голови Полтавської ОДА суд вирішив відмовити.

В редакцію «Коло» надійшли документи із апеляційного суду Полтавської області щодо рішення за позовом Володимира Головка до Олександра Мамая про захист честі, гідності та ділової репутації. Мова про скандальний вислів, озвучений мером 23 квітня минулого року на засіданні сесії. А саме: «Пан Головко шахрайськими діями вкрав у людей 1000 павільйонів та зареєстрував за собою їх, тим самим вкравши у людей все майно». Володимир Головко оцінив моральну і майнову шкоду, завдану йому цим висловом у 100 тисяч гривень.

У грудні 2015 року суд не задовольнив позов Володимира Головка до полтавського міського голови. Нагадаємо, тоді від Мамая вимагали спростувати слова та стягнути з нього 100 тисяч гривень моральної і майнової шкоди. Ці кошти позивач вимагав перерахувати Полтавському батальйону небайдужих. Однак за підсумками розгляду позову суддя постановив не задовольняти позовну заяву Володимира Головка до міського голови.

Захист Головка подав апеляційну скаргу. У підсумку апеляційний суд постановив, що публічні висловлювання міського голови підлягають спростуванню. Тож рішення Київського районного суду Полтави від 24 грудня 2015 року колегія суддів вирішила скасувати та постановити нове рішення про часткове задоволення позовних вимог Володимира Головка. Замість сотні тисяч гривень Головко отримає лише тисячу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter