На батьківщині Сорочинського ярмарку вважають недоцільним його проведення

Сорочинський ярмарок
Ольга Матвієнко15 липня 2014 о 16:102002 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На батьківщині Сорочинського ярмарку вважають недоцільним його проведення
​Голова Миргородської райдержадміністрації Юрій Коваленко висловився за те, що цього року потрібно відмінити Національний Сорочинський ярмарок.

На батьківщині Сорочинського ярмарку вважають недоцільним його проведенняУ Миргороді проти проведення Сорочинського ярмарку. Фото Ольги Матвієнко

Відповідну заяву збираються направити до Кабінету Міністрів України.

– Ви бачите, яка зараз ситуація у країні, гинуть люди тисячами, а ми хочемо проводити Сорочинський ярмарок, який базується на «масових» гуляннях, – зазначив Юрій Коваленко. – Позиція і районної ради, і райдержадміністрації, що зараз не на часі його проводити. Ми розуміємо, що деяким людям – кому війна, а кому мати рідна.

Під час прийняття рішення про звернення до Кабміну про відміну ярмарку спілкувалися і з місцевими жителями Великих Сорочинець, і з виробниками сільськогосподарської продукції, і з керівниками різних рівнів. Усі, говорить Юрій Миколайович, одностайно проти Сорочинського ярмарку цього року. На їхню думку проведення ярмарку фактично неможливе навіть у разі припинення АТО до призначеної дати – 18 серпня.

– Україна має вже сотні загиблих і тому проводити цей захід цього року недоцільно, – сказав Коваленко.

Крім того, що українці мають задуматися над тим, чи варто влаштовувати торжище із концертами, постає питання безпеки на ярмарку. За словами голови райдержадміністрації, на ярмарок щорічно прибувають більше 200 тисяч людей. Гарантувати їхнє безпечне перебування у Великих Сорочинцях буде вкрай важко в нинішній ситуації:

– УМВС заявило про те, що потрібно буде сформувати блокпости, на яких ретельно перевірятимуть усіх людей. Потім потрібно зробити відеоспостереження повністю на території Сорочинського ярмарку. Дадуть команду, що будь-яку людину на ярмарку зможуть зупинити і перевірити, тому що факт здійснення теракту дуже великий, – наголошує голова райдержадміністрації. Принагідно згадують і вибух, який стався на газогоні у Лохвицькому районі.

Якщо ярмарку не буде, то місцевий бюджет не відчує значних втрат, адже організатори ярмарку – приватна структура ТОВ «Сорочинський ярмарок» за підтримки Полтавської облдержадміністрації. У Великих Сорочинцях сільський голова переконаний, що втрати від відміни ярмарку неможливо порівняти із людськими життями.

Організатори Сорочинського ярмарку зробили заяву

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter