Організатори Сорочинського ярмарку зробили заяву

Теми
Юлія Обелець15 липня 2014 о 12:212915 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Організатори Сорочинського ярмарку зробили заяву
На офіційному сайті Сорочинського ярмарку опублікували інформацію з позицією організаторів всесвітньо відомого торжища. Усю ситуацію, яка «заварилась» через невизначеність – бути ярмарку чи ні, охрестили синдромом «червоної свитки».

Невизначеність з Сорочинським ярмарком організатори назвали синдром «червоної свитки»

Нагадаємо, ярмарок можуть цього року відмінити через суспільно-політичну ситуацію в країні.

Публікуємо позицію організаторів Сорочинського ярмарку без змін.

Невизначеність з Сорочинським ярмарком організатори назвали синдром «червоної свитки»

"Синдром «червоної свитки», або, що робити, коли не хочеш чогось робити…

Всі шанувальники творчості Миколи Гоголя та Сорочинського ярмарку, оспіваного у однойменній повісті з циклу «Вечори на хуторі біля Диканьки», добре знають історію про червону свитку та її вплив на сам хід ярмарку. Віддаючи належне багатій художній уяві письменника, вже ж і через двісті років ми вряди годи пригадуємо ці, написані ним рядки: «Тільки з того часу кожного року, і саме під час ярмарку, чорт із свинячим писком ходить по всьому майдану, рохкає і збирає шматки своєї свитки. Тепер, кажуть, тільки одного лівого рукава бракує йому» ( р.VII).

Напевне, за двісті років чорт так і не знайшов лівого рукава, тому цього року вирішив втрутитись у долю ярмарку та відмінити його. Звісно, нечиста сила є нечиста сила, і їй начхати на тих, хто з любов’ю готує і проводить ярмарок, хто з надією добре заробити хоче взяти у ньому участь, хто їде на нього відпочити, набратись яскравих вражень, придбати необхідні товари та унікальні сувеніри. А, щоб відвести від себе підозру, він вклав цю ідею в уста тих, хто ніколи нічого не зробив хорошого для ярмарку, а лише паплюжив його організаторів. І, напевне, добре постарався, бо ідея ця сподобалась і чиновникам, і правоохоронним органам. А про людей, як завжди, ніхто не дбає. Цю думку, з легкої руки обласної адміністрації та міліції, з задоволенням поширили ласі на сенсацію засоби масової інформації. Але, люди думають інакше. В цьому ракурсі нам дуже сподобались коментарі на одному із полтавських новинних сайтів, де була розміщена інформація про можливу відміну Сорочинського ярмарку – «Наші чиновники просто не хочуть працювати, а міліція і СБУ – бояться відповідальності. Тому вони діють за сталінським принципом - немає людини, немає проблеми. Тільки у їх виконані це звучить так- немає ярмарку, немає проблем!». За всією цією історією шматок чортової червоної свитки виглядає уже не ховаючись.

Ми, ТОВ «Сорочинський ярмарок», організатори Національного Сорочинського ярмарку, щиро віримо у те, що ярмарок потрібен Україні, і, в ці важкі часи, можливо більше, ніж завжди. Ми, також, сподіваємося на здоровий глузд наших чиновників та правоохоронців, які не наважаться його відмінити. Адже там, де немає війни, повинна бути відповідальна влада, яка має забезпечити працюючу економіку, мир і спокій, приклад того що Україна прагне до миру, спокою і стабільності.

Тому, ні в кого не виникає заперечень, коли проходять багатотисячні футбольні матчі, або концерти зірок української естради, коли Олег Скрипка проводить свою «Країну мрій», де повно люду, не зважаючи на вхідний квиток у 100 гривень (нагадуємо, що вхід на Сорочинський ярмарок безкоштовний). А от, тільки Національний Сорочинський ярмарок, як кістка в горлі, не дає декому дихати спокійно.

Звертаємось до всіх, хто любить Сорочинський ярмарок – підтримати нас. Підтримати тим, що взяти участь у ярмарку чи приїхати поярмаркувати. Ми любимо Вас і чекаємо цього року. Ми – патріоти нашої Батьківщині, ми боляче сприймаємо події на Сході, але не хочемо, щоб вся наша країна була перетворена у поле бойових дій. І все для цього робимо. Мир Землі нашій і нашому Народу! Тільки в єдності наша сила!"

Читайте думку депутата облради з приводу того, чи варто проводити ярмарок

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter