ФК «Полтава»: президенту дадуть землю і команда продовжить грати?

Спорт
Андрій Іванов15 січня 2016 о 15:201946 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 ФК «Полтава»: президенту дадуть землю і команда продовжить грати?
​Президент футбольного клубу Полтава Леонід Соболєв відмовився від ідеї зняти команду зі змагань.

ФК «Полтава» продовжить виступати в Першій лізі Фото - Вікіпедія

Нагадаємо, що через неможливість розвивати клубну інфраструктуру власник полтавського клубу поінформував Професійну футбольну лігу про те, що ФК «Полтава» не має наміру продовжувати брати участь у змаганнях серед команд Першої ліги.

Однак, за інформацією каналу Футбол 1, депутати полтавського міської ради гарантували Леоніду Соболєву свою підтримку в подоланні бюрократичних перепон.

Це змусило президента ФК «Полтава змінити гнів на милість.

Очікується, що вже 20 січня гравці команди Анатолія Безсмертного вийдуть з відпустки.

– Напередодні Нового року відбулася зустріч президента з депутатським корпусом міської ради, який пообіцяв підтримати нас, - заявив журналістам Віктор Козін, директор ФК «Полтава». – Леонід Давидович почув їх і прийняв рішення, що потрібно продовжувати займатися клубом. Але на даний момент ситуація не зрушилася з мертвої точки. Все тому, що сесія міськради, комісії, у тому числі і з містобудування, ніяк не можуть зібратися. Тому нам навіть ні до кого зараз звернутися зі своєю проблемою.

Справжні мотиви президента «Полтави»

Ще один аспект, нещодавній допис у одній із соціальних мереж про те, що скандал із «Полтавою» допомагає «освоїти» 90 гектарів території в центрі Полтави. Його автор Дмитро Козиренко, голова ради координаторів некомерційної організації CITY lab у довгому, проте пізнавальному, тексті говорить про справжні мотиви президента ФК «Полтава» Леоніда Соболева. Цитата: «пріоритети у вимогах Соболєва різко змінюються: якщо у своєму офіційному зверненні про зняття з чемпіонату ФК він більше говорить про непорозуміння з місцевою владою, проблеми спорту в Полтаві, розвиток футбольного клубу, то зараз він уже чітко заявляє про те, що йому необхідно вирішити питання із землею під будівництво стадіону і затвердити проект забудови території колишніх артскладів. Але і цього пану Соболєву мало. Йому ще потрібні гарантії від міської влади, що саме «Сучасний Дім» (підприємтсво Соболєва - авт.) отримає право на забудову територію колишніх артскладів! І все це в обмін на те, що він не зніматиме ФК «Полтава» з чемпіонату».

ФК «Полтава» продовжить виступати в Першій лізі Фото - з соцмережі

Автор допису сумнівається у правильності планування майбутнього мікрорайону. Наприклад, «від стадіону (який там планують збудувати - авт.) на 17 тисяч вболівальників до міського пологового будинку всього 90 метрів» і багато іншого.

Артсклади

ФК «Полтава» продовжить виступати в Першій лізі Фото - з соцмережі

До початку 20 сторіччя дана територія та суміжні території розвивалися, як ремісниче передмістя Новоселівка. Згідно генплану затвердженого 1803 року, з 1808 на трикутнику теперішнього парку з меморіалом Солдатської Слави існувало старе міське кладовище. У 1872 році задіяні під кладовище нові ділянки з розширенням на місці сучасного парку з монументом Скорботної матері та території підприємств «Лтава» та хлібзаводу. В часи другої світової війни на території кладовища фашисти розстрілювали військовополонених та мирних жителів, у тому числі масово євреїв. На місцях братських могил встановлені монументи Солдатської Слави та Скорботної матері. Безпосередньо на території колишніх артскладів було місце розташування табору військовополонених – шатлаг №357 та поховання. У післявоєнні роки майже всю територію займала артилерійська база, розформована в 90-х роках.

Читайте також: «Ворскла» розпочала тренування

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter