Йован Маркоскі: «Полтава – чудове українське місто»

Спорт
Андрій Іванов26 червня 2015 о 11:351348 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Йован Маркоскі: «Полтава – чудове українське місто»
Серб з українським серцем Йован Маркоскі дав прощальне інтерв’ю як гравець полтавської «Ворскли».

Йован Маркоскі: «Полтава – чудове українське місто»Фото: ФК "Ворскла"

З сумом в очах Йован пригадав найяскравіші події своєї кар’єри у Полтаві та поділився планами на майбутнє.

Про свою появу у «Ворсклі»

«Ті міста, в яких я жив у Сербії – вони були невеликими. Я приїхав у Полтаву пізно ввечері, і коли мене возили по місту, подумав «нарешті, велике місто, тут буде точно цікаво, потрібно зробити усе, щоби залишитися». На той час, досвід у команди вже був у плані легіонерів. Хорват Саша Джуричич рік, чи пів, грав тут. Він знав сербську мову. З ним мені було комфортно, я товаришував з Сашею. Також грав тут і мій земляк – серб Мирослав Грумич. Спочатку було важко розуміти культуру та інше. Але Полтава – чудове українське місто, люди тут добрі, вони тебе приймають, як рідного. Так вийшло і зі мною».

Про Віктора Носова

«Більшість гравців, які виграли Кубок України, грали ще за часів Віктора Васильовича. Тобто це заслуга цього тренера та його помічників. Але не забуваємо і про Миколу Павлова, який навів порядок та дисципліну, яка потрібна в будь-який команді. Результати були непогані. Кубок – дуже великий успіх».

Про пам’ятні матчі

«Окрім фіналу Кубку, це інша гра з «Шахтарем», коли Кравченко забив чудовий гол з 35 метрів і ми виграли. Це була перша гра Василя Сачка в футболці «Ворскли». Гра з «Металістом», коли ми на виїзді перемогли 3:2. З київським «Динамо»… Крім того пригадую матч з «Іллічівцем» за право залишатися у Вищій лізі. Складна гра була, емоційна…»

Про прогрес чемпіонату України

«Рівень чемпіонату України виріс набагато. «Ворскли» як клуб виросла. Це все завдячуючи Костянтину Жеваго, покійному Олегу Бабаєву, царство йому небесне та Дмитра Яворского. Їм я дуже вдячний і всім людям у клубі, не буду називати імен, щоб нікого не забути та не образити. Всі велике спасибі, місту, жителям Полтави та моїм друзям. Місто стало для мене рідним, я не проти тут жити. Але так склалося… Та ніколи не кажи ніколи – все може відбутися в наступні кілька років. Я не прощаюся з вами, з клубом, з Полтавою та її жителями, буду сюди приїздити. У мене тут багато друзів, як у футболі, так і поза ним»

Про подальшу кар’єру

«Я буду навчатися на тренера. Разом з тим знайшов молоду команду, де буду рік-два грати. Я думаю, що я їм допоможу їм своїм досвідом. Та власним старанням буду для них прикладом», цитує футболіста офіційний сайт "Ворскли".

Молодіжний склад "Ворскли" приступив до тренувань.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter