У Полтаві пройдуть перегони автомобілів проти часу

Спорт
Андрій Іванов2 квітня 2016 о 14:261762 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві пройдуть перегони автомобілів проти часу
23-24 квітня на картинговой трасі СТК «Лтава» вперше пройдуть офіційні змагання по тайм атак.

У Полтаві пройдуть перегони автомобілів проти часуФото - iluhis.com

З 2012 року тут успішно проводилися навчально-тренувальні збори, і ось тепер організатори прийняли рішення вийти на новий рівень і провести гонку під егідою Автомобільної Федерації України (ФАУ). І якщо весняна погода можливо ще буде прохолодною, то спортивна частина обіцяє бути спекотною, адже одночасно будуть проходити два заліку - перший етап Національної серії "ЛТАВА АТТАК СЕРІЯ" (LAS) і перший етап Українського Кубка по тайм атак (UTAC).

Вдале географічне розташування Полтави традиційно привертає гонщиків з усієї України - Київ, Харків, Суми, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Кременчук, Миколаїв, Одеса - ось далеко не повний список міст, звідки з'їжджаються спортсмени на "Лтаву", щоб поборотися за кращий час кола. Різноманітна і технічна складова: учасники виступають як на стареньких Honda Civic або ВАЗ 2108, так і на повнопривідних Mitsibishi Lancer ЕVOLUTION або Subaru Impreza WRX STI, і навіть на гламурних Porsche Cayman, Audi TT і ABARTH 500. Організатори очікують на старті до 70 екіпажів, і така популярність пояснюється не тільки високим рівнем підготовки змагання, а й доступністю - адже взяти участь може кожен, у кого є автомобіль і водійські права.

Довідка:

Тайм атак - в дослівному перекладі з англійської "боротьба з часом", різновид кільцевих гонок. На відміну від класичного кільця тут немає контактної боротьби, пілоти виїжджають на трек окремо і змагаються виключно з секундоміром. Це дозволяє брати участь на серійної техніці з дотриманням мінімальних вимог безпеки (наявність в автомобілі вогнегасника, обов'язкове використання шолому і ременів безпеки). СТК «Лтава» розташований в Полтаві за адресою вул. Комарова, 1.

Читайте також: У Полтаві пройшли Всеукраїнські змагання з голболу

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter