«Ворскла»: хто на новенького?

Спорт
Андрій Іванов29 лютого 2016 о 18:411185 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Ворскла»: хто на новенького?
Цікаво про новобранців полтавської «Ворскли».

Завтра, 1 березня, полтавський футбольний клуб «Ворскла» представить своїх новачків, які прийшли до команди в зимове міжсезоння. Журналіст «Кола» вирішив познайомити шанувальників футболу з цими футболістами поближче.

Отож, перший із новачків – Павло Ребенок (82 номер), «робоча» нога – ліва, позиція – крайній півзахисник, 30 років.

«Ворскла»: хто на новенького?Фото - ФК «Ворскла»

Ребенка можна вважати новачком лише формально, адже Павло вже вчетверте приходить у «Ворсклу». Цей крайній півзахисник прийшов із білоруського «Торпедо» з міста Жодіно. Нагадаємо, що Ребенок провів у «Ворсклі» вже приблизно три сезони (за часів Прем’єр-ліги), в яких відзначився сімома голами. Пограв він і в груповому етапі Ліги Європи разом із Полтавцями у сезоні 2011/2012. Кілька сезонів пограв Павло в «Ворсклі» і до утворення УПЛ. На його рахунку 36 ігор та один гол. Цікаво, що свою кар’єру Ребенок, можна сказати, проводив по колу «Ворскла» - «Металіст» - «Чорноморець», трохи «розбавивши» його «Ураланом» із Росії, міста Еліста та «Торпедо» із Білорусі.

Павло швидкий, має непоганий за технікою удар, при нагоді сміливо йде в обігравання. Саме на нього з великою вірогідністю буде розраховувати Василь Сачко у першому кубковому матчі з «Шахтарем». Адже Артем Громов пропускає цю гру через дискваліфікацію.

Олексій Довгий – (5), «робоча» нога – права, центральний півзахисник, 26 років.

«Ворскла»: хто на новенького?Фото - ФК «Металіст»

Олексій – типовий «стовп» центру поля. Фактурний, з баченням поля і непоганим відбором. Саме те, що потрібно на заміну Денисові Дедечку. Тим більше, що обидва – вихованці київського футболу (це більше – цікавий факт, ніж важлива інформація). Олексій дебютував у Прем’єр-лізі саме матчем із «Ворсклою». Було це 8 липня 2011 року, а грав Олексій за «Олександрію». Олексій перейшов у «Ворсклу» з «Металіста», якого зараз трохи «штормить» у фінансовому плані. Цікаво, що у харківській команді Довгий «капітанив». За останні пів сезону в «Металісті» Довгий зіграв 14 ігор із 16 і в усіх виходив у стартовому складі. Відзначився одним голом.

Юрій Коломоєць – (26), «робоча» нога – права, центрфорвард, 25 років.

«Ворскла»: хто на новенького?Фото - ФК «Ворскла»

Високий (190 сантиметрів) форвард покликаний у команді Сачко виборювати м’ячі у штрафному майданчику та одним дотиком надсилати у ворота суперника (це думка автора статті, яка може не збігатися з тренерською задумкою). Цим, у Юрія буде можливість зайнятися вже найближчої середи, 2 березня, у кубковому матчі проти «Шахтаря». Адже «гірники» заборонили грати основному нападнику «Ворскли» Антону Шиндеру. Оскільки Шиндер належить «Шахтарю», то в контракті передбачено те, що проти свого клубу форвардові грати неможна. А от, що можна, так це довго сперечатися про доцільність таких заборон. Втім, будь-який вболівальник «гірників» скаже, що так і треба, а фанат «Ворскли» йому заперечить. Що ж до Коломойця, то в 2004-му він вже був у Полтаві, граючи за «Молодь». Потім був «Кривбас», «Гірник», «Нафтовик», «Олександрія» і «Ворскла».

Дмитро Хльобас – (77), «робоча» нога – права, нападник, вінгер, фланговий півзахисник, 21 рік.

«Ворскла»: хто на новенького?Фото: 1927.kiev.ua

Уродженець Лохвиці, який покорив столицю, використовувався донедавна, як привід в зайве кинути камінець у «біло-зелений» город: мовляв, такого гравця «профукали», і головне – нашого, з Полтавщини. Зрештою, перспективного хлопця, вихованця київського «Динамо» орендували у киян на півроку. Останнім клубом Дмитра була ужгородська «Говерла» де він також виступав на правах оренди. За інформацією офіційного сайту УПЛ, за півтора сезони у «Говерлі» нападник провів 27 ігор (у тому числі – одну у рамках розіграшу Кубку України) і забив вісім голів. Дмитра вирізняє швидкість, непоганий удар та універсалізм. А гравці, які можуть зіграти в багатьох амплуа (це властиво Дмитрові, адже він може «закрити» будь-яку атакувальну позицію), завжди будуть в ціні у будь-якого тренера.

У «Ворскли» U-21 поповнення - одразу три представники різних амплуа підписали річні трудові угоди з «біло-зеленими».

Шевчук, Варен та Прядун. Фото: ФК «Ворскла»

Голкіпер збірної України U-18 Вадим Шевчук (27.07.1998) прийшов із запорізького «Металурга», який завжди славився своєю воротарською школою. Одягне футболку полтавського клубу й екс-капітан дніпропетровського «Дніпра» U-19, захисник Михайло Варен (24.01.1996). Нападник Максим Прядун (17.02.1997), який прийшов із маріупольського «Іллічівця», покликаний посилити атаку.

Читайте також: Перший офіційний матч «Ворскли» у новому році судитиме харків'янин

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter