На Полтавщині найбільше порушень зафіксували на дільницях 145 округу

Вибори-2014
Юлія Обелець27 жовтня 2014 о 18:001653 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині найбільше порушень зафіксували на дільницях 145 округу
За даними руху «ОПОРА» найбільше порушень зафіксували на дільницях округу №145.

На Полтавщині найбільше порушень зафіксували на дільницях 145 округу

Про це спостерігачі 27 жовтня повідомили під час прес-конференції. Порушення фіксували як в день виборів, та в і в «День тиші».

– У «День тиші» ми в Полтаві помітила чимало агітаційних матеріалів, – розповіла спостерігач Вікторія Нестріляй. – Звісно, частину не встигли зняти комунальні працівники. Але були і «свіжі», тобто розклеєні 25 жовтня.

Також висіли білборди без назв політичних партій, але з їхніми гаслами (користувалися прогалинами законодавством).

Серед найпоширеніших порушень безпосередньо в день голосування назвали:

  • Не проштамповані бюлетені на прізвищах кандидатів, які вибули.
  • Намагання виборцями скористатись для голосування не паспортами громадянина України, а іншими документами: водійськими посвідченнями, закордонними паспортами.
  • Знаходження невідомих осіб на території дільниці, які агітували за одного з кандидатів округу.
  • Переписування протоколів на території ОВК.

Недостача скриньок для бюлетенів.

Також фахівці руху «ОПОРА» скаржились на роботу спостерігачів від політичних сил. За їх словами, таких наглядачів інколи було більше ніж самих членів комісій. Проте результату їхньої роботи не було.

– Були такі, що читали книги або слухали музику на дільницях, а за ходом голосування не слідкували, – говорить Сергій Хоменко, обласний спостерігач. Наприклад, коли відкрито одна жінка використала свої бюлетені, а потім попросила ще й отримала, то коли прийшла міліція – такий факт, як виявилось, бачила наша спостерігач. Питання – навіщо такі спостерігачі!

Найбільш скандальною назвали дільниці 145 округу – там найбільше було зафіксовано порушень. Пояснюють це – малим розривом у рейтингу кандидатів. Найтихішим охрестили округ №151.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter