Депутати-прогульники знову просять полтавців обрати їх до міської ради

Вибори-2015
Ольга Правденко23 жовтня 2015 о 09:211373 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Депутати-прогульники знову просять полтавців обрати їх до міської ради
40% депутатів Полтавської міської ради не ходили на засідання сесій та комісій.

Депутати-прогульники знову просять полтавців обрати їх до міської радиФото з сайту chesno.org

Громадський рух ЧЕСНО, проаналізувавши отримані дані від Полтавської міської ради, з’ясував, кого з депутатів-прогульників за законом можна позбавити мандату.

Згідно із законом України «Про статус депутатів місцевих рад», якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесії і/або постійної депутатської комісії протягом одного повного року, може бути відкликаний із міської ради. Відповідно таких депутатів у громадській організації назвали кандидатами на відкликання.

Згідно із законом України «Про статус депутатів місцевих рад», якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесії і/або постійної депутатської комісії протягом одного повного року, може бути відкликаний із міської ради. Відповідно таких депутатів у громадській організації назвали кандидатами на відкликання.

– Список таких депутатів, претендентів на відкликання чималий – 40 % або понад 20 осіб. Якщо порівняти з іншими міськими радами України, то Полтавська – входить у ТОП-5, знаходячись на 4 місці. Попереду – Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська міські ради. Закриває п’ятірку Вінницька міська рада, – коментує Сергій Огородник, журналіст громадського руху ЧЕСНО. – За власною методологією ЧЕСНО розрізняє ще й прогульників. Це ті депутати, які понад чверть засідань за увесь період своєї каденції пропустили. Звісно, нам стало цікаво, хто з цих прогульників знову йде до міської ради. Ось ці депутати:

Депутати-прогульники знову просять полтавців обрати їх до міської радиДепутати-прогульники. Фото з сайту chesno.org

– У цій інфографіці немає Олександра Шамоти, який за цю каденцію не пропустив жодного засідання, але в 2013 році був відсутній на 50% і засідань, і комісій, тому став кандидатом на відкликання, – зазначив Огородник.

Свої прогули пан Шамота пояснив так:

– Активно займався громадською діяльністю. Дуже багато роз’їжджав у 2013 році по Україні. Тому інколи просто фізично не встигав на засідання комісії. Так, дійсно в 2013 році була така ситуація.

Депутат не заперечує, що робота в комісії є важливою, проте виправдовує свої пропуски іншим видом діяльності:

– Комісії, сесії – це невід’ємна робота депутата. Але якщо спиратися на той самий закон України про статус депутата місцевих рад і про місцеве самоврядування, то я би дивився з іншого боку: скільки ви людей прийняли, скільки звернень обробили, що ви зробили для громади. Тому що депутат – це людина, яка безпосередньо повинна обстоювати інтереси громади, яка його обрала. Це головна оцінка, яка повинна бути в депутата, де його приймальня, чи знають люди його мобільний телефон, чи звітується він, чи приводить узагалі він прийоми, чи вирішує він проблеми, з якими звертаються до нього.

До теми: Полтавцям розповіли про те, хто з депутатів обласної ради найбільші прогульники

На жаль, журналістам ЧЕСНО не вдалося додзвонитися до «стовідсоткового» кандидата на відкликання з Полтавської міської ради Михайла Косіченка, обраного за списком Партії регіонів, який послідовно ставав кандидатом на відкликання з 2011 до 2014 року. Наголосимо, що депутат жодного разу не приходив на сесії і засідання комісії в 2011, 2012 і 2013 роках, а в 2014 році пропустив понад 50% засідань. За словами його колег-депутатів, Михайло Косіченко давно не мешкає в Полтаві.

ДОВІДКОВО: Громадський рух ЧЕСНО – це ініціатива, започаткована представниками 12 громадських організацій у 2011 році, рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні. Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу. Мета діяльності руху забезпечення прозорої та доброчесної влади, запровадження нових європейських стандартів в українській політиці.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter