ОПОРА: у Полтаві в день виборів жоден кандидат не звернувся до міліції із заявою

Вибори-2015
Юлія Обелець27 жовтня 2015 о 16:2216371 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 ОПОРА: у Полтаві  в день виборів жоден кандидат не звернувся  до міліції із заявою
У громадській мережі ОПОРА вважає повідомлення кандидатів про факти підкупу в день голосування – лише політичними заявами.

ОПОРА: у Полтаві в день виборів жоден кандидат не звернувся до міліції із заявоюОПОРА: у Полтаві в день виборів жоден кандидат не звернувся до міліції із заявою. Фото elections.rbc.ua

27 жовтня представники громадської мережі ОПОРА провели прес-конференцію, де розповідали про факти порушення виборчого законодавства, зафіксованими їхніми спостерігачами 25 жовтня.

Зокрема, представники ОПОРИ за значили, що жоден з кандидатів у Полтаві не звернувся до міліції із заявою про факти підкупу виборців.

– Всі кандидати на посаду міського голови, кандидати у депутати – суб’єкти виборчого процесу, – сказала Анна Мосієнко, координатор виборчих програм громадської мережі ОПОРА у Полтавській області. – Тож вони мають право звернутись до міліції із заявою та доказами про те, що зафіксували під час виборчої кампанії та в день голосування. Нашим спостерігачам зібрати доказову базу про масовий підкуп в день виборів, про що заявляли деякі кандидати, – не вдалось. Були факти скупчення людей та підвозу виборців до дільниць. Про все це ми повідомляли правоохоронцям. Також ми звертались в УМВС області, де нам повідомили, що особистих заяв від кандидатів про ці випадки не надійшло. Вони могли скористатись таким своїм правом, якщо піймали тих, хто роздавав гроші вдень виборів, як заявляли. Тому дані порушення залишаються лише політичними заявами кандидатів та одним із методів ведення нечесної боротьби з конкурентами.

Нагадаємо, що 25 жовтня два кандидати записали відеозвернення до Президента України, міністра МВС та голови СБУ щодо підкупу виборців.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter