На Полтавщині ліки хворим на туберкульоз доставлятимуть на електровелосипедах

Здоров'я
Ольга Правденко8 квітня 2016 о 18:011245 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині ліки хворим на туберкульоз доставлятимуть на електровелосипедах
Тепер, щоб швидко доставити ліки хворому, соціальні працівники їздитимуть на електровелосипедах.

На Полтавщині ліки хворим на туберкульоз доставлятимуть на електровелосипедахЕлектровелосипеди допоможуть соцпрацівникам швидше доставляти ліки. Фото з сайту siped.com.ua

Напрямок «Медико-соціальний супровід хворих на мультизернисту форму туберкульозу (МРТБ)» почали впроваджувати на Полтавщині фахівці БО «Світло надії» спільно з обласним протитуберкульозним диспансером, – повідомляють на сайті «Світла надії».

Це стало можливим завдяки фінансовій підтримці міжнародних організацій PATH, USAID в рамках проекту «Challenge TB». Соціальні працівники, які здійснюють соціальний супровід хворих на МРТБ, отримали 4 електровелосипеди. Тепер, щоб доставити медикаменти, соціальні працівники витрачатимуть менше часу.

– Електровелосипеди дуже зручні, особливо в теплу пору року. До того ж економічні та легкі в управлінні. Вони посилять роботу протитуберкульозної служби, - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

Читайте також: В Україні запрацював національний телефон довіри з питань вірусних гепатитів

Електровелосипеди першочергово спрямували до Миргорода та Кременчука. Саме там найбільша кількість хворих на МРТБ. Володимир Печериця, головний лікар Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру пояснює:

– Лікування МРТБ – це не швидкий процес, він триває до 20 місяців. Тому важлива злагоджена робота команди, яка, зокрема, контролюватиме систематичний прийом ліків пацієнтами.

Серед планового охоплення у 80 хворих на МРТБ, в рамках проекту «Challenge TB», на соціальному супроводі вже перебуває більше 40 пацієнтів.

До теми: У Полтаві вирішували, як надавати і фінансувати ВІЛ-послуги

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter