В Україні запрацював національний телефон довіри з питань вірусних гепатитів

Здоров'я
Ольга Правденко17 березня 2016 о 17:411136 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні запрацював національний телефон довіри з питань вірусних гепатитів
Полтавці хворі на вірусний гепатит, можуть анонімно проконсультуватися з лікарями та людьми, які подолали недугу.

В Україні запрацював національний телефон довіри з питань вірусних гепатитівФото зі сторінки служби в соціальній мережі

Днями в Україні запрацював національний телефон довіри з питань вірусних гепатитів для людей, що проходять лікування, їх родичів та осіб, що приймають безпосередню участь у процесі стримування епідемії гепатиту в Україні. Оператори телефону довіри – медпрацівники, а також люди, що подолали цю хворобу.

Це постійно діючий безкоштовний телефон – 0-800-50-33-10. Час роботи Національного Телефону Довіри з питань вірусних гепатитів з 9:00 до 18:00.

Читайте також: Полтавській дитячій лікарні подарували нове медобладнання та розповіли, як відрізнити волонтера від шахрая (фото)

– За декілька днів роботи національного телефону довіри ми вже отримали значну кількість дзвінків. Серед них були як звернення від людей, що хворіють на вірусні гепатити, які цікавились схемами лікування і медичними установами, що його проводять, так і дзвінки подяки від медичних працівників, які працюють в сфері лікування гепатитів або так чи інакше пов’язані з проблемою, – написали представники служби на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Як відомо, ще в 2013 році ВООЗ оголосила про те, що вірусні гепатити є такими ж глобальними проблемами людства, як ВІЛ, туберкульоз та малярія. Відсутність профілактики гепатиту С, прихований характер клінічних проявів, тяжкі наслідки зробили це захворювання першочерговою проблемою охорони здоров’я в багатьох країнах світу.

ДОВІДКОВО: епідемія вірусного гепатиту С в Україні щороку зростає. На теперішній час за даними ВООЗ понад 2 млн. людей в України інфіковані гепатитом С, що складає близько 5% населення. А серед вразливих груп населення рівень інфікування сягає за 50%. У світі від гепатиту щороку помирає більше 350 тис. людей, а інфіковані понад 185 млн.

До теми: У Полтаві вирішували, як надавати і фінансувати ВІЛ-послуги

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter