На Полтавщині планують реформувати систему боротьби з ВІЛ

Здоров'я
Андрій Іванов12 квітня 2016 о 14:591037 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині планують реформувати систему боротьби з ВІЛ
Протягом півтора року на проект виділять 250 тисяч доларів.

На Полтавщині планують реформувати систему боротьби з ВІЛФото надане БО «Світло надії»

12 квітня Полтавська обласна державна адміністрація та Благодійна Організація «Світло надії» підписали меморандум про співпрацю у рамках пілотного проекту «Сталість ВІЛ послуг».

Це – реформаторська ініціатива у сфері охорони здоров’я з боку державного і громадського секторів, за підтримки Проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії». Мета пілоту – забезпечення функціонування сталої моделі надання життєво важливих ВІЛ послуг на місцевому рівні для найбільш уразливих до інфікування ВІЛ груп населення та людей, які живуть з ВІЛ.

– У семи регіонах України ми реалізовуємо великі пілотні проекти, спрямовані на реформу системи охорони здоров’я, – розповідає Алла Василькова, представник проекту USAID (United States Agency for International Development – агентство США з міжнародного розвитку) «Реформа ВІЛ-послуг у дії». – Полтавська область є для нас пріоритетною, тому цей проект буде тут, на базі міста Полтави, району та Кременчука. Основна наша діяльність – впровадження комплексних змін, які стосуватимуться профілактичних послуг групам ризику, а також медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ.

Враховуючи, що у світі змінилося глобальне бачення та політика щодо надання послуг та заходів, що контролюють епідемію ВІЛ, Полтавська область може достойно впровадити ці зміни. На реалізацію проекту виділять 250 тисяч доларів протягом півтора року.

– До 500 людей щорічно в Полтавський області лікарі виявляють інфікованих на ВІЛ, – говорить Олег Пругло, заступник голови Полтавської ОДА. – До 200 – хворих на СНІД, а 100 щороку помирає. Ми хочемо зробити так, щоб ця допомога була сталою та йшла до пацієнта.

Виконавцем пілотного проекту на Полтавщині призначили благодійну організацію «Світло надії».

– Наші головні завдання – визначити проблеми, які є у Полтавській області, – говорить Максим Демченко, виконавчий директор БО «Світло надії». – Розробити плани щодо вирішення цих моментів, надати підтримку щодо їхнього вирішення. Також нам необхідно наблизити цю схему допомоги до пацієнта. А також, кооперація зусиль влади, медиків та громадський організацій.

Читайте також: На Полтавщині ліки хворим на туберкульоз доставлятимуть на електровелосипедах

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter