Петро Ворона закликав «лікарняні каси» прозвітуватись, а освітян попередив про перевірки

Здоров'я
Юлія Обелець5 лютого 2015 о 18:002056 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Петро Ворона закликав «лікарняні каси» прозвітуватись, а освітян попередив про перевірки
Голова Полтавської облради Петро Ворона рекомендував медичним закладам прозвітуватись, куди потратили кошти, які брали у громадян через так звані фонди (в народі «лікарняні каси»).

Петро Ворона закликав прозвітуватись «лікарняні каси», а освітні заклади попередив про перевіркиА також попередив, що ініціює перевірку таких фондів при освітніх закладах.

Про це сьогодні, 5 лютого, голова облради повідомив під час брифінгу. З його слів, про непрозорість діяльності фондів при лікарнях Полтави свідчить дослідження, проведене «Інститутом аналітики та адвокації» Юрія Нестулі, що співпрацюють з облрадою. В матеріалах, мовляв, описуються факти про добровільні пожертви при полтавських лікарнях №1,№2, №3, №4 та обласної.

Жодного публічного звітування, твердить Петро Васильович, ці заклади не проводили.

– Звертаюсь до працівників медичних закладів, прозвітуватись, якщо вони прозорі, щодо того, як витратили кошти фондів, – зауважив він. – Крім цього, я буду ініціювати перевірку таких фондів при навчальних закладах. Така ситуація є скрізь, і в дошкільних, і в шкільних закладах І-ІІІ рівнів. Сьогодні такі фонди дозволяють освітнім та медичним закладам виживати, але вони – закриті. Тому в громадськості складається враження, що в діяльності фондах ж елементи корупції. Тому потрібно звітуватись про кожну копійку.

Також Петро Ворона зазначив, на території всіх лікарняних закладах діє один і той же фонд «Міжнародний фонд допомоги хворим з наслідками травм та захворювань». Матеріали дослідження свідчать, що так 2013 року такі пожертви збагатили "лікарняні каси" на понад 15 мільйонів 600 тисяч.

Слід зауважити, минулого тижня активісти піднімали тему "лікарняних кас" під час апаратної наради. Тоді голова області Валерій Головко пообіцяв влаштувати перевірку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter