У МОЗ розповіли, які дефіцитні вакцини незабаром отримають області

Здоров'я
Юлія Обелець19 серпня 2015 о 13:131225 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У МОЗ розповіли, які дефіцитні вакцини незабаром отримають області
Олександр Квіташвілі назвав вакцини, якими забезпечать восени всі області країни.

У МОЗ розповіли, які дефіцитні вакцини незабаром отримають областіУ МОЗ розповіли, які дефіцитні вакцини незабаром отримають області. Фото – sciencemagic.ru

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі вивчив ситуацію із залишками вакцин та лікарських засобів для подальшого ефективного перерозподілу життєво необхідних ліків на період здійснення державних закупівель у 2015 році.

– Ми знали, що ситуація складна із забезпеченням вакцинами в усіх областях. Проте є такі, які ефективно справляються із вирішенням цієї ситуації: додатково виділяють кошти на місцях на закупівлю вакцин та ліків, яких не вистачає, координують ситуацію у всіх лікарнях та ефективно розподіляють залишки, – зазначив міністр.

Олександр Квіташвілі перерахував вакцини, яких найбільше не вистачає – це вакцини БЦЖ (від туберкульозу), АКДП (від дифтерії) та від поліомієліту, оскільки вони протягом багатьох років не закуплялись в Україні зовсім або у потрібному обсязі, згідно з календарем щеплень.

– Ситуація з вакциною від поліомієліту вже вирішена – Міністерство охорони здоров’я України отримало за кошти Канадського уряду від міжнародного дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в якості гуманітарної допомоги вакцини проти поліомієліту виробництва Санофі Пастер, Франція. Ці вакцини будуть розподілятися в регіони України вже восени цього року, – додав міністр.

Для довідки:

Поліомієліт – це інфекційне захворювання, при якому уражається центральна нервова система, шлунково-кишковий тракт і лімфатична система. Хвороба є найпоширенішою причиною виникнення у дітей фізичних недоліків.

Збудник поліомієліту - вірус, який поширюється повітряно-крапельним шляхом, або разом з немитими продуктами і виділеннями хворої людини.

Стосовно закупівель інших необхідних вакцин, МОЗ буде проводити закупівлі через міжнародну організацію ЮНІСЕФ. На сьогодні Міністерство вже передало ЮНІСЕФ всю необхідну інформацію зі 100% потребами для опрацювання.

Міністр охорони здоров'я України також наголосив, що на сьогодні органи місцевої влади можуть і повинні ухвалювати рішення про закупівлю лікарських засобів за рахунок місцевих бюджетів.

До теми - Інноваційне лікування гепатиту С стало доступним для Полтавщини

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter