В Україну надійшла вакцина для профілактики сказу

Здоров'я
Юлія Обелець26 липня 2016 о 09:291123 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україну надійшла вакцина для профілактики сказу
Вакцину від сказу обіцяють направити в області.

В Україну надійшла вакцина для профілактики сказуВ Україну надійшла вакцина для профілактики сказу. Фото – futuremedical.org

В Україну прибуло 91 393 дози вакцин для профілактики сказу РАБІПУР®РСЕС АНТИРАБІЧНА ВАКЦИНА В.Р., які в рамках міжнародних закупівель придбав Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за кошти держбюджету 2015 року. Найближчим часом ці вакцини доставлять в регіони України в усій необхідній кількості, заявленій у потребах, – повідомляють на Урядововму порталі.

Як відомо, вакцина для профілактики сказу не є плановою, а показана лише тим людям, яких безпосередньо покусали тварини, та яким лікар призначив курс профілактичних щеплень проти сказу.

Також закупівлю вакцин для попередження сказу здійснюють за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

Нагадаємо, у 2013 році у Полтаві скажений пес покусав кількох людей

Довідково

Сказ – гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняється вірусом. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок. Інфікування людини сказом відбувається здебільшого від диких хижих чи домашніх тварин, а також сільськогосподарських тварин. Основною причиною захворювання людей на сказ є пізнє звернення за медичною допомогою. При своєчасному зверненні постраждалого до закладу охорони здоров'я проводиться щеплення, що попереджує захворювання і врятовує життя.

Читайте також – Нічні аптеки Полтави: де купити ліки

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter