В усіх областях Україні побільшало хворих на грип: є летальні випадки

Здоров'я
Юлія Обелець12 січня 2016 о 17:051408 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В усіх областях Україні побільшало хворих на грип: є летальні випадки
В Україні збільшується кількість захворювань на грип H1N1.

В усіх областях Україні побільшало хворих на грип: є летальні випадкиВ усіх областях Україні побільшало хворих на грип: є летальні випадки. Фото – vidomosti-ua.com

Про захворювання грип та летальні випадки повідомила Ірина Сисоєнко, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. Полтавщина нині – не серед лідерів по кількості захворювань.

– Станом на сьогодні (12 січня, – автор), грипом захворіло 5,7 % всього населення країни. З них 70 % – це діти, вагітні. Найбільша кількість випадків у Вінниці, Одесі, Харкові, Києві та Київській областях, написала на свой сторінці у Фейсбуці. – У порівнянні з минулим роком, кількість смертельних випадків збільшилась на 10%. В Одесі вже померло – 28, у Вінниці – 25 осіб.

Проаналізувавши смертельні випадки, МОЗ повідомляє, що всі вони стались через несвоєчасне звернення за медичною допомогою до лікарні. На жаль, пацієнти звернулись на 5-6 день з початку хвороби і пневмонія на той час вже призвела до набряку легенів.

В усіх областях Україні побільшало хворих на грип: є летальні випадки

Ситуація на Полтавщині:

За даними ГУ Держсанепідслужби в Полтавській області, на Полтавщині продовжується сезонний ріст захворюваності на гострі респіраторні інфекції. Показники нижче за епідпорогові в усіх містах та районах – ситуація звичайна для даного періоду року, – йдеться на сайті Полтавської ОДА.

Найвищі рівні захворюваності спостерігаються в містах Комсомольську та Мирогороді, Глобинському, Карлівському, Гребінківському районах.

Загалом в області за тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло 4 тисячі 291 особа, захворюваність зросла на 9,7%. Показник захворюваності склав 29,8 на 10 тисяч населення (на 34,7% нижче за епідпороговий) – на рівні захворюваності за аналогічний тиждень минулого року.

Показник захворюваності школярів на 44% нижче за епідпороговий для даної групи населення.

Госпіталізували 231 хворий, що складає 5,4% від кількості захворілих.

За інформацією Міністерства охорни здоров’я, медичний персонал лікарень підготовлений належним чином до надання медичної допомоги у разі збільшення подібних випадків.

Профілактика та лікування

– В Україні прийнятий високого рівня американський клінічний протокол з лікування грипу. Тож, якщо лікарі його використовують, то є всі можливості уникати ускладнень, – дописала Ірина Сисоєнко. – Проблемами залишаються: низький рівень щеплень від грипу, які необхідно було робити до епідсезону, самолікування людей, а також недостатня робота первинної ланки медичної допомоги, у тому числі недостатня кількість лікарських засобів в медичних установах. Я буду слідкувати за роботою медустанов в Україні.

8 продуктів від застуди та грипу

Сезон застуд та грипу у розпалі. А сил у організму замало, адже зима перетнула середину. Втома, гіповітаміноз, загальна слабкість. Нагадаємо про 8 продуктів, що допоможуть захиститися від застуди та грипу у цю пору року.

Кориця

Її додають в напої (молоко, чай) або просто в гарячу воду, різні страви (каші та солодощі). Навіть булочки з корицею будуть корисними при застуді та для профілактики ГРВІ. Для дорослих взимку – кава з корицею – досить смачний і дуже корисний напій. Адже ця пряність є дієвим протизапальним засобом. Мало того, кориця має безліч інших корисних властивостей.

Сир

Європейські медики називають його продуктом від грипу. Сир добре їсти взимку і восени, з кавою... з корицею. Компоненти твердого сиру покращують захисні сили організму. Вважається, що для профілактики ГРВІ достатньо вживати 100 г сиру 3-4 рази на тиждень.

Усі продукти з вітаміном С

Аскорбінову кислоту потрібно вживати постійно, а не тільки під час хвороби. Ківі, апельсини, лимони та мандарини, квашена капуста, журавлина, смородина, малина – все це допоможе підтримувати імунну систему, а харчові волокна, яких багато в овочах і фруктах, дозволяють ще й виводити токсини.

Йогурт, кисломолочна продукція

Від здоров'я кишківника залежить й імунітет. Слизова кишківника – по суті частина імунної системи. Намагайтеся щодня давати кисломолочні продукти дітям і їжте самі.

Хліб з висівками, паста з борошна грубого помелу

Це важлива складова здорового харчування. У них багато вітамінів групи В. Вони важливі для здоров'я дихальних шляхів. В1 (тіамін) допомагає регенерації епітелію носоглотки, покращує загальне здоров'я. В2 (рибофлавін) бере участь у синтезі антитіл при застуді. В6 (піридоксин) допомагає відновленню нервових закінчень у слизовій оболонці дихального тракту, послаблює першіння і набряки.

Морква, червона цибуля та червоний болгарський перець

Тут достатньо вітаміну А, який допомагає відновити епітелії носоглотки, а значить, піклується про місцевий імунітет. Морквяний фреш потрібно пити з додаванням оливкової або будь-якого іншої олії.

Імбир

Протизапальна пряність. Добре робити з нього напій (сирий або мелений імбир розбавляти гарячою водою). А можна приготувати медово-імбирно-лимонну суміш для того, щоб під рукою завжди був дієвий засіб від застуди. Заливайте його гарячою водою (не окропом) і давайте дітям, дорослим – всім, хто захворів.

Горіхи (арахіс, кеш’ю, волоські, мигдаль)

Містять жиророзчинний вітамін Е. Він має сильні антиоксидантні властивості (захищає клітини від ушкодження), і стимулює імунну систему. Жменька горішків цілу зиму дозволить краще почуватися та ліпше мислити, адже горіхи корисні для мозку.

До теми – Полтавцям нагадали про дешеві аналоги імпортних ліків

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter