Напередодні дня вчителя полтавські освітяни отримають попередження про звільнення

Влада
Таня Цирульник27 вересня 2011 о 13:151501 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Скорочувати освітян у Полтаві будуть за ініціативи Миколи Азарова, Прем'єр-міністра України. Фото Тетяни ЦирульникВідповідне рішення прийняли сьогодні полтавські депутати.


На чотирнадцятій позачерговій сесії міської ради 38 з 39 присутніх народних обранців проголосували за зменшення повноважень районних у місті Полтаві рад у галузі освіти.

– Реорганізація буде проводитися на виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з метою уникнення дублювання функцій міського та районних управлінь освіти, – пояснила Оксана Деркач, секретар міської ради.

Нині у відділах освіти міста працює понад 150 чоловік. Під загрозою звільнення опиняються близько 70 працівників.

Як пояснив журналістам Олександр Мамай, після ліквідації районних управлінь освіти, цією галуззю у Полтаві займатимуться лише у міському управлінні. Туди ж будуть переведені частково працівники районних відділів освіти.

– Скорочувати людей – аморально, але є постанова і її треба виконувати. Як приклад, у відділі освіти Октябрського району працює 37 бухгалтерів. Роботу виконують за старими програмами 60-х років. Після реорганізації та запровадження нових програм з цим обсягом завдань будуть справлятися 1-2 людини. Така реорганізація дасть можливість щорічно економити для бюджету 2,5 мільйони гривень, – пояснив Олександр Мамай. – Більшість працівників, що потрапляють під скорочення – пенсіонери.

Районні відділи освіти працюватимуть ще 3 місяці. Потім «оптимізовані» освітяни підуть працювати у міське управління, стануть на біржу або вийдуть на пенсію.

А поки що освітяни готуються до свого професійного свята. Завтра їх вітатиме міський голова у ПД «Листопад». Журналістам він оголосив, що зробить педагогам гарний сюрприз. На нього сьогодні депутати міської ради виділили близько 2 мільйонів гривень.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter