Знайомство мера Полтави з новим прокурором переросло у суперечку (аудіозапис)

Влада
4 липня 2012 о 14:552294 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Олександр Мамай на сесії міської ради посперечався з прокурором Полтави Андрієм Стойкою (другий справа у темному костюмі). Словесна дуель між чиновниками перетворилася на взаємні звинувачення.


[audio:proba1.mp3]

Як і планувалося, на 24 сесію міської ради прийшов прокурор міста Полтави Андрій Стойка. Він мав оприлюднити інформацію щодо стану законності у місті. Перш ніж йому надали слово, депутати розглянули 3 протести прокуратури на рішення ради, 2 з яких відхили. Стосувалися ці питання передачі у комунальну власність міста земельної ділянки під Центральним продовольчим ринком Полтави.

- Рішенням Харківського апеляційного суду договір купівлі-продажу скасований. Тому земельна ділянка під Центральним продовольчим ринком знаходиться у власності громади міста, - так вважає Олександр Мамай, міський голова.

З цим висновком не погоджується прокурор міста Полтави Андрій Стойка.

- Станом на 18 травня згідно даних Державного земельного кадастру право власності на земельну ділянку по вулиці Чапаєва, 8-д зареєстровано за споживчим товариством «Міськкоопринкторг», і відсутні будь-які документи, які свідчать про перебування цієї земельної ділянки у державній чи комунальній власності, - аргументував позицію прокуратури Андрій Стойка.

Спільної точки зору з цього питання посадовці так і не знайшли, як і щодо арешту техніки КП «ШРБУ».

Претензії на адресу прокурора Полтави Андрія Стойки Олександр Мамай висловив з приводу того, що зустріч між посадовцями мала б відбутися раніше.

- Ми знайомі з Вами із засобів масової інформації. Будь-ласка, представтесь. У нас новий прокурор вже 2 місяці, а міський голова з ним ще не знайомий. Ви хоча б доводили це до відома, чи що, - вів словесну атаку Олександр Мамай.

- У представленні немає потреби, всі й так мене знають. Журналісти висвітлювали цю інформацію, - відповідає на це Андрій Стойка.

Про роботу прокуратури

Мер Полтави Олександр Мамай також звинуватив прокуратуру у відсутності співпраці: нібито вона заважає працювати міськвиконкому, натомість відстоює інтереси приватних осіб.

- Із січня по червень 2012 року надійшло 115 вимог від прокуратури міста, із них 42 - лише за останні 1,5 місяця. Учора надійшло до 10 вимог. Підписані вимоги виконуючим обов’язки заступника прокурора, прізвища немає, підпис і все. Здогадайся з 3 разів. Якщо, наприклад, сказано надати інформацію до 21 числа, а вимога надходить 22-го після обіду. Як можна надати цю інформацію? Це потребує залучення значної кількості працівників, технічних ресурсів. У нас зарплата робітників міськвиконкому 1500 гривень. Вони встануть завтра і підуть, я не знаю, що ми будемо тоді робити. Зверніть увагу на своїх працівників, - пояснив своє невдоволення діями прокуратури Олександр Мамай.

- Я проаналізую те, що Ви говорили. Але хочу сказати: Ваші критичні слова не відповідають тим обставинам, які встановлюються у ході перевірок та розслідування кримінальних справ. Ми зібралися тут, щоб критикувати прокурора? Оцінювати роботу прокурора буде не міський голова, - відреагував прокурор.

Як підсумок, міська рада вирішила поскаржитись Президенту та Генеральному прокурору на прокуратуру Полтави – направити до них офіційне звернення з проханням оцінити існуючу ситуацію.