Експерт з Києва розповів у Полтаві про те, що насправді ми споживаємо, купуючи «згущене» молоко та інші продукти.
Молоко, цукерки, чіпси, «згущене» молоко, крекери, шоколад, локшина швидкого приготування, які купують полтавці – здебільшого містять шкідливі добавки, зокрема – пальмову олію.
- В Україні використання пальмової олії дозволено законом, - говорить Юрій Чорнобривець, директор незалежного київського Інституту споживчих експертиз на прес-конференції, яка відбулася сьогодні у приміщенні полтавського інституту післядипломної освіти.
Додавання пальмової олії у молочні продукти, шоколад та інші продукти сягає 95%.
- Хоча таку олію в інших країнах використовують здебільшого у металургійній промисловості, адже її розчиняє лише бензин, - зауважує експерт. - Організм людини її практично не взмозі засвоїти, утворюються шлаки. Це призводить до хвороб серця, ожиріння, а також онкологічних та гастроентерологічних захворювань.
До теми - Хто захистить полтавського споживача
Ще один секрет, який використовують виробники «згущеного» молока, аби воно виглядало білішим та свіжим – додають так званий харчовий додаток, фарбник-відбілювач Е-171 (діоксин титану).
- По суті це основний компонент звичайної фарби, білила, - резюмує експерт з столиці. – Його застосовують у виробництві лаків, фарб, паперу, пластмаси. В Україні ж його дозволено легально використовувати у харчовій промисловості. Щоб не попастися «на гачок» недобросовісного виробника, уважно читайте вміст молокопродукту на етикетці.
До речі, полтавські лікарі радять не купувати сирки через загрозу отруєння.
Також читайте:
Скільки полтавці платитимуть за миючі засоби, якщо заборонять фосватні
Полтавський експерт: соковитий овоч містить більше нітратів