У Полтаві захищали телеканал та ледь не побилися через прапор

Новини
Надія Труш8 вересня 2012 о 15:55993 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві захищали телеканал та ледь не побилися через прапор
У Полтаві біля театру імені Миколи Гоголя мітингували, щоб захистити телеканал ТВі.


Полтавці вийшли на площу, щоб захистити телеканалПолтавці вийшли на площу, щоб захистити телеканал

Біля пам'ятника Марусі Чурай зібралося більше 70 полтавців, дехто прийшов із власноруч виготовленими плакатами. Небайдужі зібралися на площі біля театру, щоб приєднатися до Всеукраїнської акції, адже вона проходила одночасно у різних містах держави.

Мітинг був із умовою: ніяких символів, окрім національного прапора.  Однак представники деякої організації все ж порушили вимогу й прийшли зі своїм прапором. Організатори просили опустити прапор, однак ті проігнорували прохання. Тоді полтавці у натовпі почали вигукувати слова "Ганьба!", але й це не змусило виконати умови акції. Кілька хвилин організатори й присутні на мітингу полтавці сперечалися, однак потім прапор все ж вирішили залишити.



- Полтавці мають право на свободу слова і вибору, - сказала Ірина Земляна, організатор заходу, - Тому ми приєдналися до Всеукраїнської акції, щоб показати всій державі, щоб довести: у Полтаві готові відстоювати свободу слова, якої нас хочуть позбавити!

На мітингу була спеціальна імпровізована "Стіна правди", де кожен бажаючий мав змогу висловитись, написати щось в підтримку телеканалу.  ЇЇ після мітингу збираються передати у столицю. Також виступили з промовою представники деяких політичних сил. Дехто з полтавців приходив навіть з дітьми. Перехожі, які йшли мимо, з цікавістю розглядали натовп й приєднувалися до акції. Але були й такі, хто, постоявши кілька хвилин - йшов далі у своїх справах.

Нагадаємо, поблизу облдержадміністрації в черговий раз захищали українську мову.

До речі, у Полтаві змінилося керівництво телеканалу Студія «Місто». Очільник міста Олександр Мамай про такі зміни каже: можливо, це і на краще. Нагадаємо, новим генеральним директором телеканалу став Олексій Черкас.

До теми:

Мерія Полтави вислухала мітингувальників і думає, що робити

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter