Ремонт доріг Полтави затягнеться до зими

Новини
1 листопада 2012 о 14:151219 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото Ніни Король.«Коло» дізнавалося, на якій стадії перебуває ремонт полтавських вулиць напередодні зими.


21,5 мільйона гривень на капітальний та 4,96 мільйона гривень на поточний – стільки грошей отримала Полтава у 2012 році на ремонт доріг з міського та державного бюджетів.Раніше мер Полтави Олександр Мамай заявляв, що освоювати ці кошти заважає прокуратура, яка своїми обшуками та перевірками блокує діяльність управління ЖКГ та КП "ШРБУ".


За словами міських комунальників, станом на середину жовтня вони капітально відремонтували 79,1 тис. м2 асфальтового покриття. Серед повністю поремонтованих в управлінні ЖКГ називають 4 вулиці – Ціолковського, Раїси Кириченко, Комсомольську та Нижньомлинську. Тривають роботи на вулицях Залізна, Карла Лібкнехта, Енгельса, Лідовій, Покровській, Новий Базар (дві вулиці). Лише розпочали лагодити вулицю Рози Люксембург.

Що розуміють під капітальним ремонтом, комунальники пояснили так:

- При проведенні капітального ремонту на вулицях та дорогах передбачається повна заміна асфальтового покриття, улаштування тротуарів з новим покриттям, заміна бортового каменю, будівництво зливової каналізації, заміна технічних засобів регулювання дорожнім рухом (встановлення нових дорожніх знаків, нанесення світлоповертаючої дорожньої розмітки), улаштування похилих з’їздів для осіб з обмеженими фізичними можливостями, - говориться у відповіді управління ЖКГ на офіційний запит «Кола».

Ще у липні камера «Кола» зафіксувала, як працівники КП «ШРБУ» ремонтували дороги по вулицях Карла Лібнехта (2 кілометри), Нижньомлинську (700 метрів) та Комсомольску (460 метрів) у 2 зміни та спеку вихідних днів. На початку жовтня журналіст побачила іншу картину – асфальт на перехресті вулиць Ляхова, Лідова та Раїси Кириченко клали у калюжі авральними темпами під дощем, бо не встигали до відкриття пам'ятника Раїсі Кириченко.

Вулиці, що в 2012 році зазнали поточного ремонту

Виділеного фінансування комунальникам вистачило на латання вулиць: Шевченка, Ст. Фронту, Островського, Калініна, Красіна, Кондратенка, Жовтневої, Артема, Халтуріна, Панянки, Половка, 23 Вересня, Шведської, Гоголя, Гагаріна, Сінної, Ціолковського, Освітянської, Примакова, Курчатова, Комсомольської, Г.Сталінграду, О.Вишні, Пушкарівської, Колективної, Фрунзе, Нікітченка, Огнівської, Фрунзе, Балакіна, Серьогіна, Фурманова, Лисенка, Свердлова, Площі Слави, Майдана Незалежності, площі Павленківської, провулків Заячого, Колективного – загалом 39,5 тис. м2 асфальтового покриття.

Ані суму витрачених грошей, ні орієнтовні терміни завершення ремонту полтавських доріг журналісту не назвали, хоча це питання було серед адресованих заступнику міського голови Олександру Найпаку.

До теми:

Всемирный банк предоставит заем на капремонт автодороги Лубны — Полтава

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter