Кримінальну справу про куплену полтавськими комунальниками на 1,5 мільйона дорожчу техніку передали в суд

Ситуація
8 листопада 2012 о 19:211437 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото Ніни Король.Прокуратура Полтави направила до суду кримінальну справу про купівлю в місті дорожньої техніки за завищеними цінами.
До злочину причетні, на думку прокуратури, посадовці КП «ШРБУ». Їх підозрюють у зловживанні службовим становищем, що завдало державі 1,5 мільйона збитків.

На лаву підсудних мають потрапити голова та 2 члени комітету з конкурсних торгів КП «ШРБУ».

- Зазначені особи, попередньо домовившись між собою, безпідставно визнали переможцем тендеру приватне товариство, в якого в подальшому комунальне підприємство придбало за завищеними цінами 4 одиниці дорожньо-будівельної техніки. Як результат – місцевому бюджету заподіяно майже 1,5 мільйона гривень збитків, - говориться у інформації на офіційному сайті Полтавської обласної прокуратури за підписом прокурора міста Андрія Стойки.

Підозрюваним прокуратура висуває обвинувачення за частиною 2 статті 28, частиною 2 статті 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб), частиною 1 статті 366 (службове підроблення) КК України.

Нагадаємо, Олександр Мамай, міський голова, раніше не вірив у можливість таких незаконних дій комунальників і говорив, що розслідуванням цієї справи прокуратура заважає ремонтувати дороги у Полтаві. Через це мер і прокурор Андрій Стойка посперечались на одній із сесії міської ради. Незабаром прокуратура міста провела обшуки у ще кількох комунальних установах міста.

До теми:

Ремонт доріг Полтави затягнеться до зими