Справу зниклого полтавця Кості Магденка повернули на дорозслідування

Новини
9 листопада 2012 о 10:471506 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Справу зниклого полтавця Кості Магденка повернули на дорозслідування
Справу Кості Магденка,  за рішенням суду, повернули на дорозслідування.
Окрім того, схожого на Костю хлопця бачили в Криму. І за описами поведінки юнака, про які розповів очевидець, Людмила Магденко у пізнала свого сина. Родина та знайомі зниклого полтавця не припиняють пошуки.

Фото з офіційної групи пошуку "Вконтакте"Фото з офіційної групи пошуку "Вконтакте"

Нагадуємо, що 15-річний полтавець Костянтин Магденко, що має вади слуху, заблукав у Кримських горах 30 березня. Згодом з’явилась інформація, що в районі Ангарського перевалу знайшли тіло, яке могло належати зниклому полтавцю. Міліція закрила справу, хоча не відразу – завадила прокуратура. Та після остаточного закриття справу знову повернуто на доопрацювання.

- Справу поновлено за рішенням суду, що був 30 серпня, - розповіла Людмила Магденко, мама Кості. – Пошуками ми займаємося самостійно (родичі, колеги, ініціативна група). А правоохоронці  продовжують слідство. Також слідство назначило повторну ДНК-експертизу. Ми з батьком 2 листопада були в Одесі, здавали кров повторно, і через місяць мають бути результати.

Майже весь час хтось із рідних Кості був у  Криму.  Продовжуючи пошуки, рідні хлопця знайшли людину, що бачила полтавця з невідомим чоловіком.

- На початку жовтня, коли батько Кості був у Криму, він знайшов людину, яка бачила нашого сина. Пошуки ми проводимо у такий спосіб: приїжджаємо у населені пункти, підходимо до зустрічних людей, показуємо фото і запитуємо бачили вони чи ні нашого сина. Так і натрапили на одного хлопця, який розповів, що бачив, як Костю забрав якийсь  чоловік і кудись повів. Це було у районі «Восточної автостанції». Він звернув увагу на те, що дитина глухоніма і розповів, як Костя був одягнений. Каже, що були на ньому старенькі джинси та куртка, білі кросівки. До дитини звернувся хтось з перехожих, а він розвернувся до них спиною. А це нормальна реакція для моєї дитини, щоб уникнути якого-небудь конфлікту. Тому цей хлопець і звернув увагу на Костю. І коли йому показали фото нашого сина, яке, до речі, ніде не публікувалось, він впізнав по ній хлопчика, якого тоді бачив.

У міліції АР Крим підтвердили,  що справу повернули на дорозслідування за рішенням суду. За прчину називають - клопотання матері.

- Назначено потворно експертизу ДНК, але категорично заявляти, що знайдене тіло не належить Костянтину Магденку, як показала попередня експертиза, буде не об’єктивно. Оскільки потрібно дочекатись потворних результатів, - повідомила Ольга Кондрашова, керівник прес-служби ГУ МВС АР Крим.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter