У Полтаву привезли ікону, написану старовинними фарбами, з мощами святого (фото)

Релігія
28 листопада 2012 о 10:211860 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаву привезли ікону, написану старовинними фарбами,  з мощами святого (фото)
У Полтаву повернувся Паїсій Величковський. Ікону з ликом святого та часточкою його мощей привезли на батьківщину старця.

Ікона Паїсія ВеличковськогоІкона Паїсія Величковського Освятив її Святійший Патріарх Київської і всієї Руси-України Філарет. Зберігатиметься тепер вона у Свято-Успенському соборі міста. Читайте також: У Полтаві демонструють виставку старовинних ікон з приватних колекцій Ікона унікальна тим, що написана фарбами, які давно вже не використовуються. Такими малювали ще в ХІХ столітті. Це копія портрета Паїсія Величковського XVІІІ століття. Образ написав полтавський художник-реставратор Кім Скалацький. В ікону вмонтований мощовик, який містить часточку нетлінних молей святого. Ікону спеціально замовили та подарували Свято-успенському собору. До теми: У Полтаві відкрилася виставка старовинних православних ікон У одному з храмів Полтави на склі проявилась ікона У Полтаві відкрилася виставка ікон