Олександр Мамай не вирішив, чи хоче вдруге стати мером Полтави

Новини
6 березня 2013 о 21:051323 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Олександр Мамай не вирішив, чи хоче вдруге стати мером Полтави
Олександр Мамай не зізнається, чи боротиметься вдруге за крісло мера.
Свої шанси балотуватися на наступних місцевих виборах він оцінює як 50/50%. Про це мер розповів журналістам перед своїм звітом про роботу міського голови за 2 роки.

Мер Полтави Олександр Мамай не визначився з планами щодо свого політичного майбутнього.Мер Полтави Олександр Мамай не визначився з планами щодо свого політичного майбутнього.

Сьогодні, 6 березня, о 18 годині в ПД «Листопад» мер Полтави Олександр Мамай звітував перед полтавцями про свою роботу за 2 роки на посту міського голови. Перед початком заходу, що дещо нагадував старт нової передвиборчої кампанії мера, Олександр Мамай поспілкувався з журналістами. Він заявив, що поки що не визначився з планами на своє політичне майбутнє.

- Моя каденція як мера триватиме 5 років. Наступні вибори міського голови – останній тиждень жовтня 2015 року. Майже 3 роки я ще буду на цій посаді, подобається це комусь чи ні, - вважає мер. – Сказати 90%, що я не буду балотуватися, чи 90% - буду, я не можу, бо сам в ці відсотки не вірю. Я рахую або 50/50%, або 100%. Взагалі, рано про це ще розмовляти. Але хочу сказати, що бути мером – це важка, наполеглива і дещо невдячна робота.

Після внесення 2011 року до Конституції України норми про п'ятирічний термін повноважень і депутатів місцевих рад, і сільських, селищних та міських голів, юристи по-різному трактують дату проведення наступних місцевих виборів. Дехто вважає, що вибори мають відбутися в жовтні 2015 року. Навпаки окремі члени ЦВК називають правильну дату – жовтень 2014 року. Пояснюючи це тим, що на момент проведення місцевих виборів у 2010 році діяла Конституція в редакції 1996 року, відповідно до якої депутатів місцевих рад та міських голів обирали на чотири роки. А внесені в лютому 2011 року зміни в Конституцію ретроспективно застосовуватися не можуть.

До речі, проект постанови про проведення чергових місцевих виборів у 2014 році вже зареєстровано у Верховній Раді України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter