Дітей на Червоному Шляху в Полтаві залишили без школи (фото)

Ситуація
Ольга Матвієнко10 червня 2013 о 14:042021 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Дітей на Червоному Шляху в Полтаві залишили без школи (фото)
Близько 50 дітей залишили без школи. Філію ЗОШ №12 на вулиці Лисенка, 17 у селищі нещодавно закрили.


Висловити протест проти такого кроку міської влади до дверей закритого навчального закладу сьогодні вранці прийшли близько сотні жителів селища. Пояснень, чому школу закрили не надають. За словами селищного голови Оксани Яковлевої, спроби залишити селище без школи були і раніше. Тоді закидали, що школа стара і потребує ремонту. Громада за власний кошт та за невеликої фінансової підтримки міського голови Олександра Мамая зробила ремонт у 126-річній будівлі.

У школі працювали 3 постійні вчителі, а ще троє приходили на уроки фізичної культури, музики та іноземної мови. Діяли гуртки, які із радістю відвідували школярі. Адже крім цього у селищі немає умов для організації позашкільного дозвілля учнів. За словами селищного голови, на 4 тисячі населення немає жодного обладнаного спортивного майданчика, а організовано проводити дозвілля у місті старші учні не можуть, бо автобусне сполучення із містом працює до 7 години вечора.

Закриття школи – не єдина проблема, яка останнім часом спіткала Червоний Шлях. Нагадаємо, що взимку перекрили аварійну ділянку дороги, яка сполучає селище із містом. Тепер автобуси замість зручного маршруту через Поділ (саме там знаходяться усі об’єкти інфраструктури, до яких прив’язані жителі селища), об’їжджають усе місто через с. Яківці. Дорогу обіцяли зробити влітку, проте тепер комунальники говорять, що цієї осені лише почнуть робити проект ремонту.

– Про закриття навчального закладу офіційно повідомила начальник міського управління освіти Наталія Дорохова. Ми прийшли сюди, аби нас нарешті почули. Запрошували на зустріч і представників влади, але жоден із них не прийшов, – розповідає Оксана Геннадіївна. – Зверталися до першого заступника начальника ЖКГ Анатолія Глоби, у транспортний відділ до Олександра Андросова, до мера Олександра Мамая, заступника міського голови Світлани Порохні щодо школи, до депутата Сергія Капліна та інших. Телефоном мені дають незрозумілі пояснення, а до людей виходити не хочуть.

До теми: Жителі Дублянщини протестували проти будівництва автозаправки на березі Ворскли

– До школи №12, яка знаходиться по вулиці Нариманівській дітей із Червоного Шляху возить автобус. У разі його поломки діти будуть змушені іти пішки аварійним серпантином або через ліс, де і вдень ходити страшно, – говорять жителі селища. – Там і наркомани ходять, і всі хто хочеш.

Закриття школи та перебої із транспортом, неможливість людей зручно та швидко дістатися міста – ринку, лікарні, пенсійного фонду тощо, за словами розгніваних жителів Червоного Шляху, стало останньою краплею.

– Якщо нас не почують, то будемо перекривати дорогу, мітингувати, – лунали звідусіль заклики на шкільному подвір’ї.

За підсумками сьогоднішніх зборів жителі селища зібрали підписи під протоколом зборів.  Їх хочуть прикріпити до офіційного звернення про проведення акції протесту. Наприкінці зборів жителі селища висунули пропозицію підписану петицію подарувати Олександру Мамаю, який днями святкуватиме 45-річчя.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter