У Полтаві знижуватимуть ціни на квартири

Гроші
Ольга Матвієнко29 липня 2013 о 12:411709 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото із сайту www.dom.rv.uaНа полтавському ринку нерухомості ціна за квадратний метр житла коштує від 5 до 8 тисяч гривень.


На думку першого заступника голови Полтавської ОДА Віктора Животенка, це пов’язане із відсутністю конкуренції між забудовниками:

– В області працюють лише кілька забудовників. Через те, що немає конкуренції, ціни на житло постійно зростають, а останнім часом наближаються до київських. Зараз ми намагаємося залучити на Полтавщину більше фірм, які б створили конкурентне середовище. Відповідно це дасть змогу знизити ціну на житло.

До теми: Полтавці кинулись активно купувати житло

Віктор Федорович зазначив, одним із проблемних аспектів, які заважають реалізувати задум із залучення забудовників, – відсутність достатньої кількості будівельних майданчиків.

– Зараз у Полтаві 22 майданичики під забудову, які стоять по 5-10 років і заростають бур’яном. Колись на невідомих умовах місто надало цю землю забудовникам, які і зараз нічого не побудували. За законодавством ми маємо право вилучити землю із їхнього користування, якщо вона не використана за призначенням. Цей процес уже запущений, ми провели ревізію, – повідомив Віктор Животенко.

До теми: Найдорожчі та найдешевші квартири у Полтаві

На прес-конференції Віктор Животенко зазначив, що тим не менше Полавська область посідає 5 місце за обсягами фінансування капітального бідівництва в Україні (після великих індустріальних міст). Зараз сума фінансування становить 1,5 мільярди гривень.   У планах на цей рік побудувати 177 тисяч квадратних метри житла (проти минулорічних 176 тисяч квадратів).

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter