Всесвітній день безпритульних тварин: як вирішувати проблему (опитування)

Ситуація
Ольга Матвієнко18 серпня 2013 о 12:002188 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Всесвітній день безпритульних тварин: як вирішувати проблему (опитування)
17 серпня відзначають Всесвітній день безпритульних тварин. "Коло" пропонує висловити думку про шляхи вирішення проблеми безпритульних тварин. Тварини в одному із приватних притулків у Полтаві


Кожну третю суботу серпня, починаючи з 1992 року, у світі звертають увагу на проблеми безпритульних котів та собак.

До речі, саме вчора, 17 серпня, волонтери одієї із зоозахисних організацій міста проводили акцію, на якій шукали дім для безпритульних котів та собак.

Цей день увійшов до міжнародного календаря завдяки пропозиції Міжнародного товариства прав тварин (ISAR) США. Згодом цю ініціативу підтримали зоозахисні організації інших країн. У цей день у всьому світі проводять різноманітні заходи, намагаючись донести ідею відповідального ставлення до домашніх тварин.

На вулиці потрапляють і породисті собакиНа вулиці потрапляють і породисті собаки

У Полтаві актуальне питання великої кількості безпритульних тварин на вулицях. Через відсутність офіційних притулків, щороку гинуть сотні собак та котів. Частну вдається врятувати волонтерам кількох громадських зоозахисних організацій та власникам приватних притулків у Полтаві. Через постійні повідомлення про травлю тварин періодично відбуваються акції протесту з боку зоозахисників.

Ще кілька років тому відловом та масовим вбивством тварин займалося полтавське комунальне автотранспортне підприємство – КАТП-1628.

Зараз на територій підприємства знаходиться пункт перетримки для безпритульних тварин.

Нагадаємо, що у місті діє "Програма регулювання чисельності безпритульних домашніх тварин на 2012-2016 роки". За цією програмою повинен з’явитися міський притулок для тварин уже в 2014 році. А працівники КАТП-1628 створити єдиний міський облік домашніх тварин. Проте жоден із пунктів програми не виконали.

Зараз у Полтаві за підрахунками волонтерів від 6 до 8 тисяч безпритульних собак.

Опитування. Пропонуємо висловити власний погляд на вирішення проблеми із безпритульними тваринами на вулицях міста. Їх потрібно стерилізувати та випускати, стерилізувати і шукати господарів, створювати притулки, знищувати. Вибирайте один із варіантів або пропонуйте свої та залишайте коментарі під статтею. Згодом читайте на сайті, яку думку висловили ви та жителі міста.

Цього цуценя знайшли у мішку. Тварини гинуть через байдужість людей, часто на очах у дітейЦього цуценя знайшли у мішку. Тварини гинуть через байдужість людей, часто на очах у дітей

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter