Полтавці прийшли питати в Мамая про ціни на проїзд та гарячу воду

Влада
Ольга Матвієнко19 серпня 2013 о 23:361720 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Полтавці мітингували під міською радоюСотні полтавців під міською радою мітингували проти підвищення плати за проїзд та вимагали пояснень за відсутність гарячої води.

Не дивлячись на те, що акція була влаштована двома політичними силами, багато полтавців прийшли під стіни міськради добровільно.

– Нас дістало те, що діється в місті і хочеться просто подивитися в очі меру. Як йому цікаво живеться без води і на таких дорогах? – запитує Зоя Павлівна, полтавка.

– Будемо іти з рогачами! Аж у Київ поїдемо. Він нас просто боїться, а то б вийшов, – обурювала інша жінка. При цьому, то тут, то там мітингувальники згадувал і віділені кошти на ремонт дороги до будинку міського голови, і перекриту дорогу до Червоного Шляху.

Основні вимоги полтавців до Олександра Мамая підсумував один із організаторів протесту нардеп Сергій Каплін:

– По-перше, ми хочемо спитати за гроші, виділені на ремонт доріг у Полтаві і розкрадені. Ми підрахували з колегами, що тільки на одній операції із закупівлі бітуму вкрали близько5-9 мільйонів гривень. По-друге, ми не залишимо питання із гарячою водою. Ми вважатимемо, що вона потекла із кранів тільки тоді, коли водопостачання буде без перебоїв два тижні. Наразу цим питанням більше переймається Олександр Удовічонко, голова Полтавської облдержадміністрації. По-третє, хочемо розібратися із протиправним підняттям ціни на проїзд у місті до 2,50 гривень.

Сам Олександр Мамай та інші представники міської влади та самоврядування до мітингувальників не вийшли. Народний депутат Каплін під час виступу зазначив, що на ім’я різних посадовців надіслали 14 запрошень.

Акція пройшла мирно під пильним оком правоохоронців. Вимоги свої мітингувальники оформили символічно і у підігрітому на вогні казані випрали плакат із написом "Совість Мамая".

За словами Сергія Капліна, наступним кроком буде похід його однодумців на Київ:

– Ми підемо до Києва і будемо на державному рівні вимагати порятунку Полтави. Адже наше місто може бути престижним стоматологічним центром, студентською столицею. У нас великий інтелектуальний та промисловий потенціал.

При цьому Каплін повідомив, що у 2015 році він готовий зректися депутатського мандату і змагатися за крісло міського голови Полтави.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter