Жителі Червоного Шляху через закриту школу «штурмуватимуть» Полтавську мерію

Новини
20 серпня 2013 о 20:502004 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Жителі Червоного Шляху через закриту школу «штурмуватимуть» Полтавську мерію
Жителі селища Червоний Шлях мають намір «штурмувати» Полтавську мерію.


У четвер мешканці Червоного Шляху підуть до меріїУ четвер мешканці Червоного Шляху підуть до мерії

Вони хочуть, аби в місті нарешті  розв'язали їх проблеми. Таке рішення прийняли на зборах місцевої громади. Сьогодні, 20 серпня, більше сотні жителів селища зібралися у місцевому парку. Запрошували й мера, але ні він, ні інші представники міської влади не прийшли.
У Червоному Шляху хочуть, аби їм повернули закриту школу №12, відремонтували дорогу по вулиці Свердлова та вирішили питання громадського перевезення. А щоб громаду врешті почули – підуть до мера.

Батьки поведуть дітей 1 вересня до закритої школи

У селищі Червоний Шлях близько 50 дітей залишили без школи. Філію ЗОШ №12 на вулиці Лисенка, 17 у Червоному Шляху нещодавно закрили. Селищний голова Оксана Яковлева говорить, що зробили це без згоди громади.
– Ніхто не збирався, зборів не проводив, нікого не ставив до відома, – розповідає жінка. – Скоро 1 вересня, а діти йтимуть в нашу закриту школу, бо ми не знаємо, що нам робити. Ми будемо конкретно йти на вулицю Лисенка, 17, бо нас не збирали й не сказали, що школа вже закрита. Є тільки письмова відповідь про те, що лише стоїть питання про закриття школи.
Селищний голова говорить, що зі школи вивезли все майно без відома громади та батьків. Усе повантажили у шкільний автобус, який не мав працювати під час канікул. Саме ж приміщення зробили непридатним до навчання.
– Повидирали все й не видно, що ми робили там ремонт. Поламали стіни, позривали люстри. Там просто жах. Й до приміщення школи нас не пускають, – каже Оксана Яковлева. – Ми змушені громадою збиратися у парку, бо для нас тепер нема місця. Раніше збиралися у школі.
Лише за останні 2 роки у ремонт приміщення навчального закладу місцеві жителі вклали близько 20 тисяч гривень. На підтвердження цього селищний голова пропонує показати чеки. Усі їх вона зберігає до цього часу.
До того ж, закриття школи призведе до того, що на дорогу батьки витрачатимуть більше грошей. Хтось з місцевих порахував, що за рік, аби відвезти й забрати дитину з іншої школи  в жителів Червоного Шляху піде 150 – 180 тисяч гривень.

Жителі селища не хочуть добиратися додому в об’їзд

Серпантин на Червоний шлях частково перекрили. Через аварійний стан дороги заборонили проїзд автобусам та вантажівкам. Громадський транспорт їздить в об’їзд через Дендропарк та Дальні Яківці.
– Дорогу ніхто не робить. На нас просто наплювали. Вулицю Радянську ще зробили, а тут ніхто не збирається, – нарікає Олена, жителька селища. – Ходять чутки, що з кожного двору потрібно буде здавати по одній тисячі гривень на її ремонт. Нам пообіцяли, що весною дорогу будуть робити, а вже серпень, а віз і нині там.
За словами селищного голови, 70% громадян Червоного Шляху – працюючого віку. Більшість з них мають роботу на Подолі та Леваді. Без пересадок туди не дістатися. Та й грошей на дорогу треба витрачати нині більше. Аби вчасно бути на роботі, мусять вже о 5 ранку вибиратися з селища.

Якщо мер не йде до селища, то селище піде до мера

Місцевим мешканцям підтримку та допомогу обіцяли усі, хто прийшов. А ще  пропонували свої варіанти вирішення проблеми.

Нардеп Сергій Каплін радив негайно й без строків розбити намети під стінами мерії  або ж обласної адміністрації.

До речі, Полтавці прийшли питати в Мамая про ціни на проїзд та гарячу воду

У ВО «Свобода» – зайти громадою у кабінет міського голови, або ж сесійну залу й поговорити з мером. Громадські організації та правозахисники – натиснути на усі можливі важелі: писати звернення до суду та  відкликати мандат депутата міської ради, обраного від громади селища.
Простоявши більше години, жителі селища почали потроху розходитися. Тож на зібранні вирішили голосувати. Усією громадою підтримали рішення йти під стіни міської ради у четвер, 22 серпня, об 11:00. Закінчили збори літературною хвилинкою: почали читати патріотичні вірші.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter