Чиновники заховалися від розлючених полтавців у міськвиконкомі (+ фото)

Ситуація
Ольга Матвієнко22 серпня 2013 о 16:072276 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чиновники заховалися від розлючених полтавців у міськвиконкомі (+ фото)
Сьогодні, 22 серпня, у Полтаві відбувся черговий протест протест проти закриття філії 12 школи на Червоному Шляху.


Біля Полтавської міської ради зібралися менше сотні жителів Червого Шляху. Серед них – 15 дітей, які тримали у руках красномовні плакати із вимогою повернути школу.



За словами учасників протесту людей могло бути і більше, але саме сьогодні зламалися автобуси, які возять із Червоного Шляху через Яківці. Останній справний автобус довіз бажаючих дістатися міста до зупинки на площі Зигіна і теж зламався.

Очолили народний протест народні депутати Сергій Каплін та Юрій Бублик. Інтереси мешканців відрузаного від міста району представляла ініціативна група з селищною головою Оксаною Яковлевою.

– Ми прийшли сюди із чотирма основними вимогами – пояснити, чому закрилася філія школи, чому не ремонтують дорогу, а дітей возять до школи аварійним шляхом, чому у нас немає медичного пункту. Запрошували мера, його заступників, начальників управлінь транспорту та освіти, а також пана Сінельніка, який особисто займається нашим питанням. Запрошували їх уже не один раз, але вони тільки відписуються, – пояснила Оксана Яковлева.

На попередньому мітингу жителі Червоного Шляху розповіли, що закриту філію вже розбирають. Хоча заступник начальника управління освіти Людмила Акініна ще у червні цього року пояснила журналістам "Кола", що філію відкриють, щоли наберуть достатню кількість першокласників наступного року.

Після виступів нардепів, голови селищної ради, депутата міської ради від Червоного Шляху Ігора Лебедика, марних закликів до Олександра Мамая вийти поспілкуватися та вигуків "Ганьба!", ініціативна група вирішила пройти до міськвиконкому.

Надії на зустріч із міським головою не справдилися, оскільки, за інформацією Сергія Капліна, він перебуває у відрядженні в Києві.

Начальник управління освіти зникла з робочого місця

Першим пунктом пікетувальники обрали кабінет начальника управління освіти Наталії Дорохової. Секретар у приймальні повідомила, що Наталія Григорівна саме знаходиться на виїзді у школах міста.

Народні депутати Каплін та Бублик та школярі вирішили почекати начальника управління в її кабінеті. Секретар вирішили закрити двері. Сергію Капліну довелося силою їх відчиняти. Причина, чому секретар намагалася закрити кабінет на ключ з’ясувалася одразу ж: сумка Наталії Дорохової залишилася у кабінеті, а в ній грав мобільний телефон.

– Ми не сумніваємося, що вона просто ховається у сусідньому кабінеті, – обурилися учасники ініціативної групи.

Дітей розсадили на дивані. Невдовзі до кабінету прийшла заступник начальника управління освіти Ірина Надіна:

– Я не знаю, як ви домовлялися із Наталією Григорівною, але її зараз немає, вона на об’їзді. Школа працює, як і повинна працювати. 1 вересня вона прийме дітей за своєю юридичною адресою. Доля філії вирішена, усі діти підуть до школи за юридичною адресою. Для того, щоб вони добиралися до школи – є різні шляхи.

На інші запитання нардепів, обурених батьків та журналістів заступник відповідати відмовилася, мотивуючи це обмеженою компетенцією. На її особисту думку, закриття філії сприяє покращенню навчально-виховного процесу відповідно до державних стандартів.

Відділ з питань транспортних перевезень виявився закритим

Після розмови із заступником начальника управління освіти народний депутат Юрій Бублик та Оксана Яковлева вирішили з’ясувати інше питання – ремонт серпантину, яким продовжують возити дітей до школи. Начальника відділу з питань транспортних перевезень Олександра Андросова теж на місці не було, а двері кабінету закриті на ключ.

Люди налаштовані ставити палатки під міською радою

Поки нардепи, діти та ініціативна група чекали на чиновників у стінах міськвиконкому, інші – чекали із прапорами на вулиці. Вирішили не розходитися поки не отримають відповідей:

– А що робити? Будемо палатки ставити. Перекриємо їм проїзд по місту, а потім подивимося, як вони їздитимуть через кілька районів на роботу чи додому, – пояснила Валентина, жителька Червоного Шляху.

Чим завершився штурм міської ради та виконкому читайте на "Колі" згодом.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter