Полтавці поставлять наметове містечко під міською радою

Ситуація
Ольга Матвієнко23 серпня 2013 о 09:211037 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Поставити наметове містечко у знак протесту проти дій чиновників вирішили жителі Червоного Шляху.


Учора, 22 серпня, вони прийшли на мітинг проти закриття філії школи №12 у селищі та вимагали відремонтувати серпантин. Вулиця Свердлова, яка з’єднує Червоний Шлях та місто, перекрита для автобусів із кінця 2012 року.

Після закриття філії шкільний автобус возитиме учнів 1-3 класів до основного приміщення школи на Нариманівській по аварійному серпантину.

Народним депутатам Юрію Бублику та Сергію Капліну разом з ініціативною групою та дітьми з Червоного Шляху довелося більше 2 годин чекати на начальника управління освіти міськвиконкому Наталію Дорохову. Проривалися до її кабінету силою.

Наталія Дорохова дала пояснення, але жодних документів на вимогу нардепів не показала.

– Чиновниця пояснила присутнім, що проблем із закриттям філії вона не бачить і рішення вже прийняте остаточно. Дорохова намагалася довести, що освітній заклад не відповідає стандартам: відсутній комп’ютерний клас, харчоблок, актова та спортивна зали. Окрім того, якість освіти не відповідає вимогам. На запитання ж свободівців, що міська рада чи відділ освіти зробили, аби виправити ситуацію перед тим, як прийняти рішення про її закриття – чиновниця відповіді не знайшла. Усі доводи, логічні твердження, прохання та погрози батьків Наталія Дорохова відкидала, мовляв оптимізація школи – на краще. Ніхто не давав місцевій владі ні морального, ні законного права вирішувати питання дитячої освіти наперекір волі громади, –  прокоментував події Юрій Бублик.

Міський голова Олександр Мамай на зустріч із обуреними жителями Полтави не зустрівся, бо був у цей день в Києві.

Проте активісти стверджують: на громадських слуханнях проголосить резолюцію про скасування рішення міськвиконкому і відновлення роботи освітнього закладу, котру передадуть міському голові. У разі відсутності реакції очільника Полтави, мешканці Червоного Шляху планують розпочати безстрокову акцію протесту під стінами міської ради. Там же розташується їхнє наметове містечко.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter