Фінансові порушення у Полтаві: в облраді придумали нову посаду, а мер Мамай роздавав премії

Новини
Надія Труш13 вересня 2013 о 16:292116 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Фінансові порушення у Полтаві: в облраді придумали нову посаду, а мер Мамай роздавав премії
У Полтавській обласній раді знайшли зайву посаду,  а мер Олександр Мамай незаконно виплачував премії заступникам.


фото www.interbuh.com.ua фото www.interbuh.com.ua

Держфінінспекція України нещодавно провела перевірку, перевіряли використання бюджетних коштів.

Провівши ревізію бюджетів у Полтавській області, інспектори встановили порушення на 10,8 млн грн. З них порушень, що призвели до збитків (недостачі, незаконні, нецільові витрати бюджетних коштів та недоотримання фінансових ресурсів) - 9,2 млн гривень.

У Полтавській обласній раді порушили закон – ввели зайву посаду

Полтавська облрада незаконно прийняла рішення про введення посади заступника керуючого справами виконавчого апарату, через що витратила 400 тисяч гривень.

Посада заступника керуючого справами виконавчого апарату була введена відповідно до рішення обласної ради до штатних розписів на 2010-2012 роки. Однак рішення обласної ради суперечило статті 14 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Згідно із законом, посади заступника керуючого справами виконавчого апарату – не передбачено.









Олександр Мамай, міський голова ПолтавиОлександр Мамай, міський голова Полтави







Олексанр Мамай незаконно роздавав своїм заступникам премії

За результами перевірки Держфінінспекції, нарахування та виплата премії виконавчим комітетом Полтавської міської ради протягом січня-квітня 2010 року проводилась на підставі розпоряджень міського голови. Однак відповідного рішення Полтавської міської ради не було. Премії призначалися першому заступнику міського голови, заступникам міського голови з питань діяльності виконавчих органів, заступнику міського голови, керуючому справами виконкому та секретарю міської ради. Держфінінспекція назвала незаконними виплати премій на загальну суму 61,7 тис. гривень.

До речі, цього року у лютому, полтавські чиновники скаржилися на малу зарплатню та призначали собі премії.

А у серпні-листопаді 2012 року працівникам централізованої бухгалтерії та міської групи централізованого господарського обслуговування незанонно нарахували та виплатили премії на загальну суму 41,3 тисяч гривень.

– Виплата премій здійснювалася за час їх перебування у відпустках, на лікарняних та на курсах підвищення кваліфікації працівників, внаслідок чого зайво витрачено кошти – таке пояснення опублікували на офіційному сайті Державної фінансової інспекції України.

Знайшли фінінспектори порушення й у роботі КП «Полтавське підрядне шляхове ремонтно-будівельне управління».

Через неправильне визначення розміру загальновиробничих та адміністративних витрат підрядне шляхове ремонтно-будівельне управління Полтавської міськради збільшило вартість сумішей асфальтобетонних. Через це була завищена вартість виконаних робіт на загальну суму 449,2 тисяч гривень. Замовником робіт виступало Управління житлово-комунального господарства міськради.

За фактами порушення бюджетного законодавства зупинено операції з бюджетними коштами та зменшено обсяг бюджетних призначень тощо. За допущені порушення законодавства з фінансових питань на посадових осіб об’єктів контролю складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Читайте

Міськрада Полтави скасувала продаж за 8,5 мільйонів землі під Центральним ринком і знову піде через неї в суд

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter