Полтавську шкільну освіту тиждень перевіряє Міністерство

Новини
Ніна Король17 жовтня 2013 о 11:071599 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавську шкільну освіту тиждень перевіряє Міністерство
У Полтаві з понеділка ведеться планова перевірка загальносвітніх навчальних закладів.


Перевірки навчальних закладів в Україні відбуваються кожні 5 років. Фото lrnews.ruПеревірки навчальних закладів в Україні відбуваються кожні 5 років. Фото lrnews.ru

Тож нині застати в кабінетах в управлінні чи департаменті освіти керівників, не можливо: супроводжують делегацію з Міносвіти.

Перевіряють за трьому показниками: підготовка до навчального року; підготовка до опалювального періоду; використання та забезпеченість навчальною літературою.  Про це розповіла Галина Власюк,  заступник директора департаменту освіти і науки Полтавської ОДА.

Приміром перевіряючі інспектують, чи затверджені міністерством посібники використовують у школах, який відсоток учнів забезпечені книгами, а який – купили батьки. З результатами перевірки область отримає довідку. Відвідують не лише школи Полтави, а й області, які саме, не уточнюють. Такі перевірки здійснюються кожні 5 років.

До речі, на Полтавщині діти не встигли провчитись місяць, пішли на канікули.

Нам вдалося дізнатись, де вже побували люди з Міносвіти.

До речі, у дитячому центрі «Мандаринки» навчають геніїв з пелюшок.

Директор школи № 29 Полтави Микола Орловський розповів про те, що цікавило чиновників із Міносвіти.

– У нас були перевіряючі, приємно, що похвалили нас за працю і за умови, у яких навчаються діти, – говорить Микола Іванович. – Перевіряли бібліотеку, формуляри, як школа забезпечена підручниками (до слова, у цьому закладі 1013 дітей, і за словами керівника школи,  усі діти забезпечені підручниками на 100%).  Також фахівці з Києва побували в кабінетах хімії та фізики, поглянули, як проводяться лабораторні роботи. Цікавило їх і те, як ведеться шкільна документація, зокрема перевіряли книги видачі атестатів та свідоцтв.

Як каже Орловський, були спеціалісти і на уроках інформатики  у 2 та 5 класах. А вразило те, що вільно спілкувались зі школярами, розпитували про шкільне життя, чого досі не бувало.

Тож жодних суттєвих зауважень школа № 29 не отримала.

– Для нас це стимул краще працювати, бути готовими завжди, – резюмує директор перевіреного закладу.

Закінчиться перевірка завтра, у п’ятницю.

До теми: у Полтаві влада навчає собі помічників за бюджетний кошт.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter