Олександр Мамай вимагав перерахунку голосів після закриття сесії міськради (фото)

Влада
Ольга Матвієнко2 грудня 2013 о 17:291330 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Олександр Мамай вимагав перерахунку голосів після закриття сесії міськради (фото)
На позачерговій сесії Полтавської міськради, яка відбулася сьогодні вранці, виникла неоднозначна ситуація під час голосування за єдине питання у порядку денному.


Нагадаємо, що зібрання позачергової сесії оголосили учора ввечері, 1 грудня. Депутати міської ради дізналися, з якого приводу їх збирають, тільки вранці. Також ширилась  неперевірена інформація, що депутатів збирають голосувати за звернення до Президента про введення надзвичайного стану в області.

Насправді, позачергова сесія голосувала за звернення до Президента, в якому лунали заклики до підтримки мирних протестів громадян, недопущення застосування сили під час народного волевиявлення та звернення до правоохоронних органів і надалі підтримувати правопорядок під час акції.



Єдиний пункт документу, який викликав спротив у частини депутатів – той, де говориться, що події, які сталися на Євромайдані у Києві вночі 30 листопада, отримали оцінку Президента. Депутати Любов Шайдур, Олександ Шамота, Ігор Лебедик та Олександ Артеменко під час виступів зазначили, що це речення у документі має бути замінене на інше – вимогу до Президента піти у відставку разом з Урядом.

До речі, під час сесії Полтавської обласної ради депутати багатьох фракції теж пропонували внести такий пункт у звернення до Президента, але проголосували за документ без змін.

У результаті палкого обговорення документу в міськраді, за нього проголосували лише 16 депутатів. Уже після закриття сесії міський голова Олександр Мамай запропонував перерахувати голоси та проголосувати ще раз. За його підрахунками "за" проголосували 25 людей, а його голос став би 26 вирішальним. Тому після закриття сесії попросив депутатів ще раз підняти руки, на що депутати не погодилися.

Секретар міської ради Оксана Деркач прокоментувала ситуацію, яка склалася під час голосування:

Олександр Мамай та Оксана ДеркачОлександр Мамай та Оксана Деркач

– Те звернення, яке ми сьогодні хотіли підтримати з депутатами і запропонували до розгляду, абсолютно позитивне і закликало до того, щоб правоохоронні органи максимально сприяли дотриманню правопорядку в місті, комунальні служби продовжували забезпечувати життєдіяльність міста, а також зверталися до полтавців, які стоять на вулицях і відстоюють свою позицію, зберігати закон та порядок. Ми цим зверненням підтверджуємо незмінність курсу євроінтеграції Полтави та засуджуємо події, які сталися у Києві 30 листопада.

Чи відбудеться перерахунок голосів - пообіцяли повідомити пізніше, тож слідйкуте за оновленнями.

Поки тривала сесія міськради студенти полтавського вишу влаштували євромітинг на сходах та в холі адмінбудівлі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter