У Полтаві на ярмарку виготовили 250 скоб для бліндажів в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)

АТО
Надія Труш14 жовтня 2015 о 17:572069 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві на ярмарку виготовили 250 скоб для бліндажів в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)
У Полтаві на Покрову ярмаркували.

У Полтаві на Покрову ярмаркувалиУ Полтаві на ярмарку виготовили 250 скоб для бліндажів в зоні АТО. Фото Ольги Матвієнко

Сьогодні, 14 жовтня, на Покрову та в День українського козацтва відбувся традиційний благодійний ярмарок від Полтавського батальйону небайдужих. Це уже шостий ярмарок, організований волонтерами.

Веселі козацькі розваги, нові цікаві майстер-класи, смачне частування від «Польової кухні» – це і багато іншого можна було побачити, почути та посмакувати з 12 години на площі біля Свято-Успенського кафедрального собору, неподалік Білої альтанки.

Минулого разу ярмарок провели у рамках фестивалю Vorskla Rock&Ball. Цього разу дійство приурочили релігійному святу.

– Ярмарок приурочений до великого церковного свята Покрови Пресвятої Богородиці. Також сьогодні святкуємо День захисника Вітчизни, тож і заходи підготували особливі, пов’язані з цим днем. Влаштовуємо Свято коваля, запрошуємо козаків, будуть лучники. Полтавці зможуть спробувати себе у різних козацьких промислах. Також до Полтави сьогодні привезли пам’ятник Мазепі. Молитимемось за мир в Україні та процвітання нашої держави, – розповіла Наталія Гранчак, координатор Полтавського батальйону небайдужих.

Кожного разу організатори ярмарку вигадують нові цікавинки, аби заохотити полтавців та гостей обласного центру долучитися до благородної справи збору коштів для українських захисників і відпочити від буденних справ.

– Пропонуємо гостям великий вибір смачних чаїв. Також є кава, куди ж без неї осінньої пори. Можна посмакувати глінтвейном. Звичайно, є й «гаряче» меню. Кожен бажаючий зможе посмакувати традиційною затіркою, стравою, яка буде на ярмарку за будь-якої погоди. Ще пропонуватимемо гостям сир сулугуні у тісті. Буде й страва аля-люля-кебаб з кінзою і часником в лавашах з квашеними баклажанами, – розповіла Інна Якобенко, волонтер Полтавського батальйону небайдужих.

"Польова кухня" готувалася до ярмарку за день до початку дійства. Інна Якобенко розповіла, що на приготування квашених баклажанів знадобилося відро овочів.

– Полтавський батальйон небайдужих – це великий годинник, який чітко працює, бо кожне коліщатко знає, що воно робить, – резюмувала пані Якобенко.

На ярмарку продавали старовинний одяг

Як завжди, ярмарок вражав різноманітністю. Запашна домашня випічка, ароматний шашлик, який подавали прямо із вогнища, свіжі салати, – всього було вдосталь. Охочих скуштувати смакоту також було чимало. Ціни на їжу буди досить демократичними, приблизно 15-30 гривень. Були речі і дорогі. Зокрема, дві старовинні відреставровані українські сорочки, вишиті за полтавською традицією «білим по білому».

Ковалі виготовили скоби, які передадуть у зону АТО

Поки полтавці ярмаркували, ковалі влаштували імпровізовану кузню. Хлопці просто неба викували 250 скоб, які невдовзі передадуть військовим у зону АТО.

– Куємо скоби для спорудження укріплень з дерева, бліндажів, – розповів Влад, один із ковалів.

За роботою ковалів захоплено спостерігали і діти, і дорослі. Було дуже багато охочих сфотографуватися із чоловіками. Окрім цього, можна було поспостерігати і за ще одним видом «чоловічих» розваг – стрільба з лука. Більше того, бажаючі могли і себе спробувати в ролі стрільця.

До речі, на ярмарку діяла виставка речей із зони антитерористичної операції. Зокрема, можна було побачити національні стяги та протитанковий гранатомет. Прямо на площі виготовляли маскувальні костюми для бійців АТО – «кікімори».

Ті ж, хто шукав більш романтичних розваг, міг зробити осінню фотосесію на сіні із гарбузами. Дітлахи особливо були в захваті від можливості зробити фото на імпровізованій копі сіна, дорослі також залюбки підходили сфотографуватися.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter