Готель «Гранд Будапешт»

25 травня 2015 о 16:021725 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Я ніколи йому не довіряв - він занадто чесний.

Кіно про те, які ми всі одночасно малозначимі, але все ж таки - великі. Є режисери, які знімають чудові, сильні, цікаві фільми. А є такі, хто не просто робить кіно, а створює свої маленькі всесвіти і запрошує глядача в подорож. Саме до таких художників можна віднести Уєса Андерсона.

Про головного героя «Готелю» мсьє Густаве один з персонажів говорить так: «Він створював ілюзію з неповторною витонченістю». Ось! Витонченість – це головна родзинка цього фільму. Іронічного, смішного і при цьому не цинічного.

Режисерові вдається передати атмосферу старої Європи через призму приголомшливих відтінків солодощів. "Будапешт" - сам, ніби гігантський пряниковий будиночок, спечений у кондитерській старого Менделя.

Готель «Гранд Будапешт»

Душею фільму, звичайно, є Ральф Файнс, який грає доброго, сентиментального, дещо не впевненого в собі, але неймовірно професійного і чуйного консьєржа Густава, життя якого - це створення максимального комфорту для клієнтів готелю. Файнс прекрасно впорався з комедійним завданням і створив дуже теплий і зворушливий образ.

Взагалі гумор фільму заслуговує на особливу увагу)

«Слабые проблески человечности еще встречаются на этой варварской бойне, которая некогда была известна как цивилизация. На самом деле этому способствуем мы, по мере наших скромных... А, хрен с ним».


Кадр з фільму

Андерсону вдалося зібрати вражаючий акторський ансамбль: Нортон, Мюррей, Шварцман та ін. Тут кожен на своєму місці, кожен харизматичний, оскільки характери персонажів прописані детально і з душею.

Едріан Броуді у фільмі "Готель "Гранд Будапешт"

Готель "Гранд Будапешт" - це рідкісний зразок трагікомедії з атмосферою казки та нотками криміналу. Фільм вартий перегляду. І я б навіть сказала багаторазового.

Декілька цікавих фактів:

1. Ім'я персонажа Білла Мюррея можна прочитати угорською як «Mi Van?», Що означає «Що відбувається?».

2. На головну роль спочатку був затверджений Джонні Депп, але пізніше він вибув з проекту.

3.Тільду Суїнтон гримували по кілька годин, щоб вона прийняла образ 84-річної вдови.

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter