Скеледром і бандерівські бургери – Полтава ярмаркує біля собору (ВІДЕО)

Дозвілля
Ольга Матвієнко31 травня 2015 о 14:112114 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Скеледром і бандерівські бургери – Полтава ярмаркує біля собору (ВІДЕО)
Традиційний святковий благодійний ярмарок триває біля Свято-Успенського собору.

Скеледром і бандерівські бургери – Полтава ярмарку біля собору (ВІДЕО)На Соборному майдані у розпалі благодійний ярмарок. Фото Ольги Матвієнко

31 травня полтавці поспішають до Свято-Успенського собору. Приводи два – недільна святкова служба, адже сьогодні відзначають свято Трійці, а також – благодійний ярмарок. Вже втретє його влаштовують волонтери Полтавського батальйону небайдужих. Під час перших двох – на Стрітення і Великдень – вдалося зібрати більше 200 тисяч гривень.

Цього разу для гостей підготували багато новинок. Найбільше уваги намагалися приділити дітям, адже торжище відбувається напередодні дня захисту дітей.

– Крім традиційних частувань, українських напоїв, гарячої кухні, є сувеніри, прикраси, забави для дітей. Ми встановили батут, дитячий тролей, скеледром, – розповіла Ольга Стенько. – Може сказати, що цей ярмарок із самого початку унікальний. Люди просто проходять повз, підходять і запитують, що це таке, й одразу ж до нас долучають зі своїми виробами. Такого досвіду в нас ще не було. Тож ми віримо, що це буде найграндіозніший і найуспішніший ярмарок із тих, що ми проводили.

Скеледром і бандерівські бургери – Полтава ярмарку біля собору (ВІДЕО)Біля скеледрому одразу вишикувалися охочі полазити. Фото Ольги Матвієнко

Хлопці із гірського клубу «Ірбіс», які встановили на ярмарку семиметровий скеледром, говорять, що таким чином хотіли і дітей розважити, і допомогти бійцям. До слова, охоче на стінку вилазять і діти від 4 років, і дорослі. Виходить практично у всіх.

– Скеледром – це практично як драбина, але замість сходів – зачіпки. Рухи теж буде легкі, тож особливих навичок для того, щоб вилізти не потрібно, – зазначив Юрій Ткаченко, президент клубу «Ірбіс».

До речі, унікальні цього разу не тільки розваги на ярмарку. Асортимент страв, які підготували до свята не можна назвати такими вже «традиційними».

– Наша «Польова кухня» на місці не стоїть, одне й те саме набридає. Тому сьогодні у нас є галушки та вареники, адже це традиційні страви нашого регіону, а ще бандерівські бургери, курячі крильця «Прощавай, москалю!», бублики фаршировані, ліниві чебуреки, сир сулугуні в тісті з кунжутом, а також шаурма. Це крім нашої традиційної випічки – пряників, кексів, сушки різноманітної, – розповіла Інна Якобенко, координатор «Польової кухні.»

Наголосила також на тому, що є окреме меню для вегетаріанців і тих, хто стежить за фігурою: чіпси кукурудзяні і гречані, пастіла, гранола (пластівці із чотирьох вибір злаків із родзинками та горіхами).

Гуляння супроводжується концертом, на якому лунають традиційні та сучасні українській пісні. На ярмарку можна купувати, лазити, їсти, фотографуватися. Гроші, зібрані за все це підуть на допомогу українським бійцям, які захищають Україну на Сході.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter