Валютні позичальники прийшли в Полтавську ОДА

Гроші
Андрій Іванов13 липня 2015 о 09:4016281 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Валютні позичальники прийшли в Полтавську ОДА
Люди вимагають від Валерія Головка, щоб той попрохав Президента України не ветувати скандальний закон про реструктуризацію споживчих валютних кредитів.

Валютні позичальники прийшли в Полтавську ОДАФото: obzor24.in.ua

Сьогодні, на ранкову апаратну нараду, в Полтавську облдержадміністрацію прийшли люди – представники спілки валютних позичальників. Їхні вимоги до Валерія Головка, голови ОДА, як до представника Президента України Петра Порошенка, не накладати вето на закон про реструктуризацію валютних кредитів.

Нагадаємо, що під тиском валютних позичальників, які заявляють про неможливість обслуговувати свої кредити після девальвації гривні, офіційний курс якої на день прийняття закону становив близько 21 гривні за долар (зараз – значно вище близько 23,5 гривень за долар), в Раду був внесений законопроект про примусову конвертацію всіх споживчих кредитів за курсом на день їх оформлення без обмеження суми заборгованості. А такий курс переважно становить п’ять з половиною гривень за долар.

Вигода позичальників очевидна. Однак за приблизними підрахунками Нацбанку, банківська система втратить 100 мільярдів гривень, які потрібно буде якимось чином поновити.

Єдиний шлях – податки до держбюджету, які платять всі українці. Іншими словами, вся країна просто скинеться тим, у кого не вистачає грошей розрахуватися за взяту в кредит машину, квартиру, землю. А виплата депозитів вкладникам проблемних банків опиниться під великим питанням. Втім, як і збереження депозитів в принципі, пише pravda.com.ua.

У результаті Валерій Головко запропонував позичальникам письмово звернутися до Президента, а він завтра, 14 липня, дасть йому це звернення під час робочої поїздки до Києва.

На цьому фінансові питання на апаратній нараді не завершилися. Валерій Головко заявив, що усі департаменти фінансового блоку облдержадміністрації працюють «заради «галочки». Тому він хоче розпустити усі департаменти та створити новий економічний блок на основі конкурсу. А також створити відділ по боротьбі з корупцією, передає Ольга Правденко, журналіст "Кола".

Читайте також: Валерій Головко в Одесі домовлявся про співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter