Аби Полтавщину не застала Маріупольська трагедія, запланували заходи з оборони області

Влада
Юлія Обелець26 січня 2015 о 19:521979 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Аби Полтавщину не застала Маріупольська трагедія, запланували заходи з оборони області
26 січня, зважаючи на події на Сході країни та в Маріуполі, очільник області Валерій Головко розповів про додаткові заходи з оборони нашої області.

Аби Полтавщину не застала Маріупольська трагедія, запланували заходи з оборони областіВалерій ГоловкоДля цього він провів брифінг для журналістів. Голова Полтавської облдержадміністрації зазначив, цього дня з цього ж приводу провів нараду з силовими структурами та головами РДА, міст.

Заходи з оборони області включають в себе кілька основних складових:

– Формат безпеки, яким нам необхідний, складається із забезпечення охорони життєвоважливих об’єктів і цивільного населення, – зауважив Валерій Головко. – Тобто, мається на увазі, охорона об’єктів, патрулювання населених пунктів та профілактичні дії, якими займаються СБУ (зокрема, викриття терористів).

Аби все це забезпечити, зі слів Валерія Анатолійовича, посилять патрулювання містами та встановлять камери відеоспостереження в місцях масових скупчень.

– Плануємо удвічі збільшити патрулі. Це повинно відбуватись, за рахунок громадських організацій, створення загонів тероборони і самооборони. Тобто лише за рахунок громадськості, – зауважив він. – Ці особи працюватимуть у форматі роботи МВС та СБУ, і лише на підставі співпраці з цими відомствами матимуть право отримувати травматичну зброю. Другий напрямок – залучення органів місцевого самоврядування. Я поставив завдання головам РДА, міським головам – врахувати в бюджеті поточного року додаткові видатки на облаштування камер відеоспостереження у місцях скупчення людей, тобто в лікарнях, дитячих садках, школах, торгівельних мережах… 1 лютого кожен голова РДА, кожен міський голова прозвітується щодо виділення додаткових коштів через програми місцевих бюджетів на ці речі.

Силовики ж повинні подбати про безпеку сіл, які межують з трьома областями

– Силові структури мають розробити план заходів по забезпеченню безпеки населених пунктів, починаючи з сіл, які межують з Дніпропетровською, Харківською та Сумською областями. Такі заходи розглядатимуться після 2 лютого у форматі розробки оборони області.

Згадуючи про важливі об’єкти області, і минулорічний вибух на газопроводі поблизу Лохвиці, Валерій Головко зазначив:

– Відповідальність за безпеку транснаціональної мережі газопостачання, мережі постачання у форматі Укргазвидобування Полтавського відділення лежать лише на плечах органів МВС.

Про бомбосховища

Голова області запевняє, що сховища області на 90% відповідають вимогам. Проте існують складнощі з тими приміщеннями, які знаходяться в житлових будинках.

– Після аналізу стану споруд цивільного захисту, з’ясувалось, що не всі вони відповідають вимогам. Це ті споруди, що знаходяться в житлових будівлях. За 20 років ці приміщення рейдерським шляхом захопленні мешканцями цих же будинків. Висилити цих людей, їхнє майно з будівлі, правове підґрунтя маємо, ми це робитимемо, але не так швидко, як хотілось би. Набагато краща ситуація з будівлями цивільного захисту, які знаходяться поза межами житлових будинків. Вони на 90% відповідають рівню захисту громадян. Думаю, за кілька тижнів уже відповідатимуть на 100%.

Керівники районів та міст повинні подбати про «заначки»

На найнеобхідніші речі у разі надзвичайних ситуацій мають виділити кошти в місцевих бюджетах

– На випадок НС область має бути забезпеченою необхідними речами. Маріуполь, як бачимо, готовим не був. Тому їм Полтавщина уже відправили перший транш допомоги. Думаю, уночі ще підуть вантажівки до них з необхідними будівельними матеріалами: деревина, скло, шифер… Цю роботу будемо продовжувати. Також сьогодні попросив голів РДА і міських голів в своїх програмах цивільної оборони виділити кошти на ліки, необхідні у випадку надзвичайних ситуацій, продовольчі товари, паливо-мастильні матеріали та одяг.

На останок Валерій Головко зауважив, що лихо, яке застало Україну, біда не окремих регіонів, а всіх нас українців.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter