Доганами та звільненням військових комісарів вирішуватимуть мобілізаційне питання на Полтавщині

Влада
Юлія Обелець17 серпня 2015 о 13:5525472 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Доганами та звільненням військових комісарів вирішуватимуть мобілізаційне питання на Полтавщині
Голова Полтавської ОДА Валерій Головко повідомив про наміри звільняти керівників військкоматів, які не справляються з виконанням планів мобілізації.

Доганами та звільненням військових комісарів вирішуватимуть питання проведення мобілізаціїНарада у керівника області

На Полтавщині лише один район повністю виповнив план мобілізації – Диканський. Саме про результати 6-ї хвилі мобілізації йшлося 17 серпня на нараді в керівника області.

Представник обласного військкомату розповідав про причини, які завадили працівникам військових комісаріатів виконати план. Адже під час 6-ї хвилі мобілізації виписали 32 285 повісток, а оповістити вдалось лише 5 468 осіб.

Решту не оповістили через причини:

  • не відчинили двері ;
  • немає вдома;
  • відмовилися отримати повістку;
  • вибули за межі населеного пункту або за кордон.

Ще одна з озвучених причин – відкриті відмови сільських та селищних голів

– Майже в усій області є сільради, що не дали жодного військовозобов’язаного, – зауважив Сергій Манжос, заступник головного військового комісара Полтавщини. – Продовжують ігнорувати вимоги розпорядження голови ОДА щодо мобілізації людських і транспортних ресурсів з підприємств. Відмовляються давати списки, а також перешкоджають військовим комісарам вручати повістки їхнім працівникам.Доганами та звільненням військових комісарів вирішуватимуть питання проведення мобілізаціїЗвітує Сергій Манжос, заступник головного військового комісара Полтавщини

При цьому назвали і «відмінників» за результатами виконання плану:

100% виповнив завдання лише Диканський район;

93% – Чутівський та Кобеляцький райони;

90% – Решетилівсько-Великобагачанський військкомат.

Скаржаться у військкоматі і на значне зменшення кількість добровольців. Якщо попередні мобілізації було 15-20% від загальної кількості призовників, то нині – всього 5%.

Щодо медогляду:

На Полтавщині відправили на медогляд 3580 осіб, з них визнали придатними лише 1009. У відсотковому показнику – це 26%.

Вислухавши такий звіт , голова Полтавської ОДА Валерій Головко вислови своє незадоволення роботою військкоматів. Зауважив, що і від авторитету військового комісаріату залежить результат мобілізації. Запитав, як багато керівників районних військкоматів побувало в зоні АТО на передовій?

У відповідь – лише керівники таких районних військкоматів: Гребінківського, Котелевського, Лохвицько-Чорнухинського, Лубенсько-Оржицького, Новосанжарського та Гадяцького (в.о. пройшов службу, але його не призначили).

– Звісно мобілізація проводитись якісно не буде, якщо самі військові комісари не були на передовій, чи хоча б періодично не їздили в зону АТО, – зауважив на те Валерій Головко. – Ви розумієте, що у нас хлопці там рік уже без ротації. А у нас сьогодні не придатні до військової служби більше 50%. Питання до вас: який маєте мобілізаційний план щодо таких низьких показників? І чому як тільки підсумкова нарада пан Павлов лягає до лікарні? Якість проведення мобілізації ваше пряме зобов’язання. Мені було дуже неприємно вчора спілкування з міністром оборони відносно Вас і пана Павлова. Я сьогодні напишу подання щодо звільнення з посади військового комісара Бориса Павлова за висновками виконання 6-ї хвилі мобілізації .

Також голова області висловив незадоволення з приводу поганої роботи щодо проведення мобілізації з числа тимчасових переселенців:

– Я розумію дорікання населення нашого, щодо того, що Полтава захищає Донеччину та Луганщину, а корінні жителі – уникають таку відповідальність, – сказав Валерій Анатолійович.

Зауважив очільник облдержадміністрації і щодо поганої співпраці військкоматів з центрами зайнятості, де числяться безробітні, за утримання яких держава сплачує кошти.

Про неналежну працю військкоматів висловився і Петро Ворона, голова Полтавської облради.

– Мене особисто вразило те, що у вас в документах в Оржицькому районі числиться сільським головою людина, яка померла ще 2 роки тому. Це ще один показник для оцінки вашої роботи, – сказав він заступнику військового комісара Полтавщини.

Наприкінці Валерій Головко додав, що підпише розпорядження на догани тим керівникам районів, що не виконали мінімального плану по мобілізації. А також звернеться до міністра оборони, аби той підписав укази про звільнення керівників районних комісаріатів, що неналежно виконують роботу.

До слова, і в усій країні шоста хвиля мобілізації виконана на 50%.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter