Обіцяного мером соціального житла полтавці не побачать

Влада
Надія Труш13 квітня 2016 о 14:531358 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Обіцяного мером соціального житла полтавці не побачать
Схоже, обіцяного соціального житла від міської влади полтавцям не буде, принаймні, цього року.

Мер Полтави Олександр Мамай. Фотоархів

Будівництво соціального житла міський голова Полтави Олександр Мамай обіцяв ще 2010 року, вперше збираючись сісти у крісло керівника міста.

Пункт будівництва соціального житла був прописаний у його передвиборчій програмі. До речі, на виборах-2015 Мамай переміг без передвиборчих обіцянок.

Допомогти із отриманням соціального житла малозабезпеченим верствам населення, тобто тим, хто потребує житла, очільник Полтави обіцяє мало не на кожному особистому прийомі міського голови. Тему поліпшення житлових умов полтавців мер обговорює на кожній зустрічі із ними.

Ось звіт із останнього проведеного Мамаєм особистого прийому, інформацію про який опублікували на офіційному сайті Полтавської міськради.

Як зазначено у публікації на сайті міської влади, у Полтаві продовжуватимуть будівництво соціального житла, квартири в якому будуть призначені для бюджетників, учасників АТО та їх сімей.

Довідково: Соціальне житло – це житло всіх форм власності (крім соціальних
гуртожитків) із житлового фонду соціального призначення, що безоплатно надається громадянам України, які потребують соціального захисту, на підставі договору найму на певний строк. Таке пояснення дає законодавство ( Закон «Про житловий фонд соціального призначення»).

Ми вирішили перевірити, скільки узагалі соціального житла збудували протягом минулого 2015 року.

Нас цікавило:

– скільки будинків соціального житла звели за 2015-й рік;

– скільки полтавців отримали таке житло;

– скільки будинків соціального житла планують збудувати протягом 2016 року та скільки полтавців, які потребують покращення житлових умов, отримають від міської влади оселі.

У відповіді на запит редакції «Коло» йдеться, що ані минулого року, ані в поточному будувати соціальне житло не будуть.

Мер Полтави збирається і соціальне житло

Закон України «Про житловий фонд соціального призначення» вiд 12.01.2006 №3334-IV, згаданий у відповіді на запит закону, визначає основні терміни і поняття соціального житла. А саме: житловий фонд соціального призначення, власне соціальне житло, соціальний гуртожиток, соціальний квартирний облік, спеціалізований будинок для ветеранів війни та праці, громадян похилого віку та інвалідів, спеціалізований будинок для бідних та безпритульних, тимчасовий притулок для дорослих.

А ось що говорить стаття друга цього закону: громадянам України, які відповідно до закону потребують соціального захисту, соціальне житло надається безоплатно. Користування соціальним житлом платне і складається з плати, яка вноситься безпосередньо наймачем, та допомоги від держави. Соціальне житло надають органами місцевого самоврядування. Судячи із відповіді полтавської міської влади, тих, хто вкрай потребує соціального захисту, захистити нікому.

До теми: Вищий адмінсуд забов'язав Полтавську міськраду вирішити житлове питання власників квартир на Леніна 104

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter