Патрульні копи про місяць роботи: розбитий «пріус» та евакуйовані «автохами»

Влада
Юлія Обелець6 квітня 2016 о 14:511618 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Патрульні копи про місяць роботи: розбитий «пріус» та евакуйовані «автохами»
Патрульні поліцейські Полтави розповіли про результати роботи за перший місяць служби.

6 квітня у будівлі Управління патрульної поліції Полтави зібрали журналістів, оскільки минув місяць від складання присяги й виходу копів на роботу.

Патрульні копи про місяць роботи: розбитий «пріус» та евакуйовані «автохами»

Керівництво правоохоронців з жетонами розпочали звіт з цифр. Говорять, найбільше з 5 березня по 5 квітня сталось сімейних сварок – 206. За цей час на «102» надійшло 3614 викликів.

Про розбиті авто

Найперше, чим поцікавились ЗМІ, скільки «пріусів» устигли розбити патрульні та, яке на них чекає покарання?

– Призначили службове розслідування, покарання ще не було визначено. Про який штраф може йти мова, якщо ще немає результатів службового розслідування. Можливо, буде покарання, а, можливо і не буде. Нікого не звільняємо, – відповів Віталій Мельничук, головний патрульний коп Полтави.

– Автомобілі отримали дрібні пошкодження. З водієм, з яким не розминувся службовий екіпаж, склали європротокол (використовують при незначних ДТП, – автор). – Автомобіль і далі працює на лінії, – додав Євгеній Яковенко, командир батальйону Управління патрульної поліції Полтави.

Зі слів копів, інформація про більшу кількість розбитих «пріусів» у Полтаві не відповідає дійсності.

Боротьба з автохамами

З порушниками парковки, які тривалий час не з’являються до своїх транспортних засобів, вирішують проблему евакуатором. За місяць роботи патрульні копи «розправились» так з 45 автохамами.

Будні копів

Жоден з 245 патрульних поліціянтів Полтави не прийшов до рішення про звільнення – усі працюють. Щоправда, зізнаються, що втомлюються, адже не всі звикли до такого графіка (день, ніч на службі, 48 годин вдома). Говорять, що часу на особисте життя фактично немає.

Отримали і першу зарплатню. Якщо вірити Євгенію Яковенку, то копам Полтави нарахували близько 8 600 гривень, при тому що березень вийшов для них неповним.Патрульні копи про місяць роботи: розбитий «пріус» та евакуйовані «автохами»Командир батальйонуЄвгеній Яковенко, начальник Віталій Мельничук та його заступник Володимир Микитенко

Плани й обіцянки на майбутнє

Керівництво патрульних копів Полтави пообіцяло, що незабаром полтавці побачать позитивні зміни у місті. Зокрема, у боротьбі зі стихійною торгівлею, встановленні дорожніх знаків, де вони вкрай необхідні, наведення розмітки та якісніших доріг. Такі пункти роботи копів обговорили під час наради з комунальниками міста щодо співпраці.

– Тепер кожен ремонт дороги Полтави узгоджується обов’язково з нами, – сказав Мельничук. – Це і схеми перекриття, і схеми організації об’їздів. Те ж саме і з стихійною торгівлею, адже на нараді були керівники всіх комунальних підприємств. Але ж, щоб щось зробити, його слід зробити законно. Встановити дорожній знак, якщо немає ніякої юридичної підстави, складно. Це колосальна робота, і замовлення проектів, сама технічна робота по дослідженню вулиці, розробка схем, подання в міську раду…. На жаль, бюрократія ніде не поділась, на все потрібен час. Проте, як ми і обіцяли, до літа ви побачити певні конкретні результати: відремонтовані дороги й тротуари, розмітку на пішохідних переходах.

– Те, що упускалось десятиліттями, на жаль, за місяць не зробиш. Але, думаю, поступово, ми справимось, – додав Яковенко.

Як приклад, патрульні копи зауважили, що встановили уже дорожні знаки на перехресті Красіна-Матвієнка, Сінна-Пушкіна і на вулиці Фрунзе.

Також правоохоронці наголосили про факт довіри населення патрульній поліції.

– Останні тижні на «102» почали надходити дзвінки від людей про нетверезих водіїв. Називають номер авто та вулицю, на якій знаходиться імовірний порушник, – сказав Мельничук.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter