Пошук землі для учасників АТО, благоустрій та створення ОСББ – голова Ленінської райради розповів про плани ( Відео)

Влада
Ольга Правденко8 грудня 2015 о 14:591543 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Пошук землі для учасників АТО, благоустрій та створення ОСББ – голова Ленінської райради розповів про плани ( Відео)
Новообраний голова Ленінської райради розповів, як вирішуватиме питання виділення землі для учасників АТО та створення ОСББ.

Пошук землі для учасників АТО, благоустрій та створення ОСББ голова Ленінської райради розповів про планиГолова Ленінської районної ради Вадим Дробітько

Сьогодні, 8 грудня, депутати Ленінської районної у місті Полтава ради, обрали голову та заступника. На сесію прийшли не лише 33 депутати (один був відсутній), а й міський голова Олександр Мамай, депутати обласної ради, лідери місцевих осередків політичних партій, мешканці району. Ще до початку сесійного засідання Юліан Матвійчук, розповів журналісту «Кола», що обирати голову будуть серед кандидатів від двох партій – « БПП «Солідарність» та «Рідне місто». Тож кандидатури Вадима Дробітька («Рідне місто») та Олександра Носа («Солідарність») не стали ні для кого несподіванкою.

Читайте також: Відомо, кого депутати хочуть бачити головами районних у Полтаві рад

Незадовго до голосування кандидати виступили перед присутніми у залі. Нос пообіцяв: якщо стане головою районної ради, накладе мараторій на видання землі усім крім учасників АТО. Дробітько ж зазначив, що в першу чергу зробить все для того, щоб консолідувати зусилля депутатського корпусу райради аби працювати на благо Ленінського району. Варто зазначити, що цього разу районні ради, як ніколи плюралістичні: у Ленінську райраду пройшли депутати від 8 партій, в Київську – від 9, а в Октябрську – від 10.

Ще до обрання Дробітька головою Ленінської районної ради, Олександр Мамай зазначив, що хотів аби саме він очолював район. Свою позицію мер пояснив так:

– Якби мав право зайти в кабінку і проголосувати, то я б особисто проголосував би за Дробітька тому, що я просто іншого кандидата не знаю. Не виключено, що він буде також достойним головою Ленінської районної у місті ради.

Пошук землі для учасників АТО, благоустрій та створення ОСББ голова Ленінської райради розповів про плани

Щодо пропозиції Носа на накладення мараторію на видачу землі, то мер зазначив, що він і так накладений автоматично, оскільки в Ленінському районі немає жодної вільної земельної ділянки.

– На сьогодні в районі видали 179 ділянок учасникам АТО. Зареєстровано їх понад 300 (учасників АТО, авт.). Тому будемо шукати земельні ділянки в Октябрському та Київському районах. Безумовно хотілося б, щоб ці земельні ділянки були в одному масиві, бо якщо ми знайдемо одну ділянку ближче до центральної частини міста і видамо її учаснику АТО, то інший – буде незадоволений. Тому хотілося, щоб всі вони отримали ділянки в одному масиві, ми змогли б за бюджетні кошти завести туди комунікації: газ, воду, електроенергію – це 30-40% від вартості будівництва, – говорить Мамай. – Ми прекрасно розуміємо, що майже всі учасники АТО хочуть сьогодні отримати земельну ділянку, щоб продати її і покращити таким чином своє матеріальне становище. Тому, можливо, буде якась програма направлена на те, щоб учаснику АТО компенсували кошти за земельну ділянку, аби не було за неї змагання. Я думаю, це буде правильно і доречно. Із сумою повинні визначатися депутати. На сьогодні земельна ділянка коштує 1-2 тисячі доларів. Я упевнений, якби учаснику АТО запропонувати 50-70 тисяч гривень, як компенсацію за ділянку, то як мінімум 50% погодилися б на це.

До теми: Понад півтисячі учасників АТО з Полтави отримають землю за межами міста

Голосування було таємним.

Після оголошення результатів, Вадим Дробітько склав присягу та почав вести засідання сесії. Під час короткої перерви, доки депутати обирали заступника голови, сам новообраний голова районної ради розповів «Колу» про найближчі плани.

– По-перше, у зв’язку зі змінами в законодавстві нам необхідно вибудувати лінію по створенню ОСББ в Ленінському районі. До нас уже звертаються люди, які пропонують своє бачення розвитку ОСББ. По-друге, треба вирішити питання із виділенням земельних ділянок учасникам АТО. Питання надзвичайно складне, – каже Вадим Дробітько. – У селищі Лісок є вільна земельна ділянка площею близько 7,5 га. Після проведення інженерних робіт на ній, ділянку, можливо, віддамо учасникам АТО. Ми будемо звертатися до обласної ради та до мера міста, щоб виділили кошти для проведення цих робіт. Накласти мараторій на виділення земельних ділянок для інших людей, ми не можемо, бо це буде незаконно, але, безумовно, в першу чергу земля виділятиметься атошникам. Ну, і, по-третє – це робота з благоустрою району, яка й зараз ведеться щодня.


Біографічна довідка

Вадим Дробітько народився у Полтаві в 1975 році.

У 1992 році закінчив школу № 28, у 1997 завершив навчання у національній юридичній академії ім. Ярослава Мудрого. За фахом юрист.

14 років працював на керівних посадах в різних відділах ГУ юстиції в Полтавській області.

Вадим Дробітько вже очолював Ленінську райраду, був обраний її головою у травні 2013 року. Тоді він був членом Партії регіонів.

Про те, як обирали голову Ленінської районної у місті Полтава, дивіться на відео.

Текст- Ольга Правденко

Відео, фото - Андрій Іванов

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter