Що обіцяв і що зробив для полтавців голова ОДА Валерій Головко

Влада
Ольга Правденко3 липня 2015 о 14:091832 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Що обіцяв і що зробив для полтавців голова ОДА Валерій Головко
Очільник області Валерій Головко дав полтавцям 30 обіцянок, з них виконав тільки 8. Інші – невиконані та в процесі виконання.

Що обіцяв і що зробив для полтавців голова ОДА Валерій Головко

Сьогодні, 3 липня, ГО «Система народного контролю «Слово і діло» розповіла про стан виконання обіцянок перед мешканцями Полтавщини голови ОДА Валерія Головка та міського голови Олександра Мамая.

– Наша організація займається відслідковуванням та вивченням обіцянок даних українськими політиками та чиновниками. Головними суб’єктами нашого моніторингу є Кабмін, Адміністрація Президента, народні депутати, голови облдержадміністрацій та міські голови, – розповів Євген Заїка, голова ГО «Система народного контролю «Слово і діло». – Ми перевіряємо виконання передвиборчих та поточних обіцянок даних виборцями.

За півроку роботи нової Верховної Ради представники зафіксували 6 тисяч обіцянок, які дали нардепи. Щодо мерів міст та губернаторів областей, то тут показники скромніші: 2,5 тисячі та 600 відповідно.

Читайте також: що обіцяли і що зробили полтавські нардепи.

– Ми зафіксували 30 обіцянок, які виголошував Валерій Головко публічно. Основна частина з них – 16, в процесі виконання. По більшості з них є певні кроки на етапі реалізації. Невиконаних обіцянок – 6, виконаних – 8, – зауважив Євген Заїка.

Наразі за якісним показником відповідальності – сказаним і виконаним, губернатор Полтавщини займає 13 сходинку в загальному рейтингу відповідальності ( 27 %). Тобто показник відповідальності є нижчим від середнього по Україні.

– За результатами нашого моніторингу, Валерій Головко входить до п’ятірки найбезвідповідальних голів ОДА. Безвідповідальнішими за Головка є лише очільники Київської, Кіровоградської та Чернівецької областей, – каже пан Євген.

Лідери серед голів ОДА по викнанню обіцянок – очільники Харківщини, Черкащини, Волині.

ТОП виконаних обіцянок Валерія Головка

1. Обіцяв до 20 січня првести сесію обласної ради, на якій буде затверджений бюджет області. Виконано.

2. Обіцяв ініціювати службове розслідування щодо посадовців «Полтававодоканалу». Виконано.

3. Планував виділити більше 1 млн грн на оздоровлення бійців АТО. Виділив 1 мільйон 200 тисяч гривень 3 чеврня.

4. Обіцяв здати фортифікаційні споруди у строк вказаний Президентом. 27 червня Головко був присутній на здачі двох ліній оборони біля Артемівська в Донецькій області, які були закріплені за Полтавською областю.

5. Запевнив, що залізнична лікарня в Гребінці отримає додаткове фінансування. Спочатку для цієї лікарні через державні субвенції було виділено 2 млн 400 тисяч гривень, а потім з районних бюджетів ще додатково направили 321 тисячу гривень.

6. Обіцяв повернути перевірки в супермаркети, якщо ціни на продукти не знизяться. Ця обіцянка виходить за межі повноважень голови ОДА, хоча в ГО «Система народного контролю «Слово і діло», зафіксували її, як виконану, мотивуючи це тим, що перевірки не повернулися, але Валерій Анатолійович ініціював звернення до Кабміну та антимонопольного комітету про повернення перевірок. Після цих звернень ціни на деякі продукти були переглянуті.

7. Головко запевнив, що без широкого обговорення тарифи на проїзд не будуть підвищуватися. Публічне обговорення, на яке були залучені перевізники, експерти та представники ГО відбулося.

8. Головко пообіцяв виділити кошти на придбання транспорту та паливно-мастильних матеріалів для груп швидкого реагування. Виконано.

ТОП невиконаних обіцянок Валерія Головка

1. Запевняв, що ОДА буде відкрита та підзвітна громадськості. Проте тут виконано не все. Приміром, він обіцяв до 1 травня прозвітувати про перевірку правомірності надання документів на будівництво в історичній частині Полтави. Такої перевірки не було.

2. Обіцяв розмістити на офіційному сайті оголошення про конкурс на посади керівників деяких комунальних підприємств.

3. Обіцяв знайти кілька «уазиків» для 8 окремої автомобільної сантіраної роти. Авто та комплектуючі для роти знайшли, але переважно зробили це волонтери, а не обласна влада.

4. Не опублікував проект бюджету області в ЗМІ.

5. Обіцяв щомісяця звітувати про свою роботу, але конкретних звітів, окрім, перших 100 днів його роботи, не було.

6. Запевняв, що до лютого будуть призначені всі керівники РДА. Тут багато залежить від адміністрації Президента. Він і справді подав кандидатури на голів райдержадміністрацій, але не всі були погоджені.

Деякі обіцянки голови ОДА, які знаходяться в процесі виконання

1. Обіцяв, що участь на конкурс перевізників відбуватиметься відкрито за участі ЗМІ. Зараз вона має статус у процесі, конкурс повинен відбутися приблизно 5 липня.

2. Обіцяє створити в Полтаві туристичний центр.

– Валерій Головко відрізняється від інших губернаторів України тим, що тематика його обіцянок здебільшого стосується сфери держуправління, в очільників інших областей – економіки, інфраструктури, транспорту тощо. Саме обіцянки щодо держуправління і є або виконаними, або такими, що знаходяться в стадії реалізації, – зазначив Сергій Міхальков, аналітик ГО «Система народного контролю «Слово і діло».

Валерій Головко та Олександр Мамай були запрошені на прес-конференцію, але не прийшли. За даними прес-служб, очільник області нині перебуває в зоні АТО, а міський голова просто не знайшов для цього часу.

Згодом на нашому сайті читайте про обіцянки дані Олександром Мамаєм.

До теми: Програма Мамая: обіцяного заводу на місці Макухівського сміттєзвалища не будують (ВІДЕО)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter