Сесія Полтавської міськради: депутати прийшли, громадськість не впустили

Влада
Юлія Обелець18 березня 2014 о 10:112778 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сесія Полтавської міськради: депутати прийшли, громадськість не впустили
Сьогодні, 18 березня, о 10.00 розпочалась сесія Полтавської міськради, яку вже тричі перенесли через неявку потрібної кількості депутатів.

Сесія Полтавської міськради: депутати прийшли, громадськість не впустили (постійно оновлюється)

Як повідомляє наш журналіст Ольга Матвієнко, яка нині знаходиться на місці події, засідання відбувається у закритому режимі. Тобто громадськість не впустили, яка останнім часом стала постійним гостем сесії міської влади.

На порядку денному 51 питання. Зареєструвалось 37 депутатів.

Сесія Полтавської міськради: депутати прийшли, громадськість не впустили (постійно оновлюється)

Розглядають і питання з минулої сесії.

Артеменко просить іх зняти з порядку денного, бо вважає їх розглянутими і прийнятими. Це про пам'ятники Леніну та Мазепі і відставку секретаря міськради Оксани Деркач. Крім того запропонував розглядати на цій сесії тільки питання про бюджет. За інші – голосувати на черговій сесії, яку повинні провести через 10 днів. Депутати,крім фракції «Батьківщини», пропозицію Артеменка не підтримали. Порядок денний затвердили.

За рішення про відставку секретаря міськради Оксани Деркач не проголосували, отже Оксана Деркач залишається працювати на цій посаді.

Результати голосування за пам’ятники Леніну і Мазепі:

– постамент Леніну демонтувати не будуть

– як і поки що не будуть встановлювати пам’ятник Мазапі.

Стосовного останнього питання Олександр Федорович зауважив, що рішення ветоване. Обіцяє провести громадські слухання і тільки потім знову голосувати на сесії про встановлення пам’ятника Івану Мазепі.

Депутати-опозиціонери покинули зал засідань.

Депутати із фракції «Батьківщина» із залу пішли. Опозиціонер Олександр Артеменко пояснив, що вони не братимуть участі у цьому фарсі. Адже порядок денний роздали тільки вчора о 20.00.

Тим часом решта депутати продовжують далі голосувати по порядку денному. Мамай наголосив, що депутати від «Батьківщини» були на комісіях, де розглядалися всі питання сесії. На його думку, у них сьогодні був інший сценарій перебігу сесії, який не вдався, тому, мовляв, «Батьківщина» і вирішила не голосувати, а потім і зовсім піти.

Голосування за інші питання порядку денного.

Зараз голосують «конвеєром» одноголосно за роздачу земельних ділянок.

Редактора "Полтавського вісника" Семенягу залишила ще на 5 років.

Сесію закрили. Тривало засідання менше години.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter