У Полтаві на сесії скандалили через гроші, виділені для воїнів АТО (відео)

Влада
Юлія Обелець25 листопада 2014 о 13:342292 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві на сесії скандалили через гроші, виділені для воїнів АТО (відео)
Під час 45-ї сесії Полтавської міськради шостого скликання присутні сперечались через кошти, які ще в липні виділили полтавським бійцям АТО.

У Полтаві на сесії скандалили через гроші, виділених для воїнів АТОФото Олега Журавльова

Спочатку питання міському голові поставив громадський діяч Сергій Чередніченко. Мовляв, коли наші бійці, які побували в зоні АТО, можуть отримати ці кошти?

На що Олександр Мамай відповів: нехай звертаються, тоді й отримають. Щодо загиблих – то нехай, звертаються їхні родичі.

Згодом до цього питання повернулись присутні активісти та нардеп. Міський голова посилався на недоречності в УМВС і перейменування спецрозділів.

– Ми дійсно виділили ці 3 мільйони. Ми готової їх перерахувати, всі до копійки, на АТО. Але для того, щоб їх перерахувати – у нас є багато служб. Що треба для цього? По-перше, щоб УМВС зробило специфікацію. По-друге, щоб УМВС зробили список потреб. І під цей тендер ми зможемо перерахувати ці кошти. Та мені прийшов лист від УМВС. Просили надати 1.5 мільйона на батальйон «Полтава». Ми пишемо відповідь: кошти виділили не на батальйон, а на УМВС. Та потім ще лист: у нас вже не «Полтава», а «Полтавщина». А сьогодні вже нікому перерахувати кошти, бо немає начальника УМВС. Тож як я можу дати відповідь на неправильно поставлене питання?

На такі пояснення Олександра Федоровича Сергій Миколайович зачитав відповідь на запит, який нардеп надсилав УМВС. Подаємо документ без змін:

У Полтаві на сесії скандалили через гроші, виділених для воїнів АТО

Після чергових суперечок між нардепом та міським головою, останній вирішив зауважити, що він з власної кишені допомагав з похованням загиблих бійців з Полтави. Та на цьому суперечка між народним обранцем та очільником Полтави не закінчилась.

У Полтаві на сесії скандалили через гроші, виділених для воїнів АТО

Після того як міський голова оголосив, що сесію продовжать 27 листопада, депутат міськради Шамота під час інтерв’ю ЗМІ озвучив свою версію причини затягування питання з грошовою допомогою бійцям АТО.

– Вони злочинно тягнуть, аби закінчились терміни проведення тендерів цього року, – запевнив депутат. – Аби потім розвести руки і сказати: вибачте не встигли. Та вся процедура можлива, якщо прийняти рішення сьогодні-завтра.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter