У Полтавській області вже більше півтори тисячі біженців зі Сходу

Влада
Ольга Матвієнко2 липня 2014 о 14:452001 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтавській області вже більше півтори тисячі біженців зі Сходу
На Полтавщині офіційно зареєстровані 1 тисяча 573 людей, які вимушені були тимчасово переїхати з Луганської та Донецької областей. Із них – 594 дитини.

У Полтавській області вже більше півтори тисячі біженців зі СходуПерший заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло. Фото – Олега Журавльова

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив Олег Пругло, перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації, повідомляють у прес-службі установи. Посадовець також зазначив, що офіційна цифра розбігається із реальною кількістю біженців, оскільки не всі люди звертаються по допомогу.

Із тих, хто зареєструвався в обласному контактному центрі, 64 сім’ї отримали тимчасове житло.

Куди звернутися біженцям, щоб отримати тимчасове житло

На сьогодні влада завдяки співпраці із громадськими активістами має базу даних житла, яке полтавці та мешканці інших міст і сіл області готові надати переселенцям під тимчасове житло. На жаль, це – переважно дачні та приватні будинки в сільській місцевості (у базі даних таких – близько 70). Але проблема в тому, що часто люди, які приїжджають зі східних регіонів – мешканці міст, тому вони неохоче погоджуються на переїзд до сільської місцевості.

– Більшість переселенців їдуть з Луганська, Краматорська, Донецька. Всі вони хочуть залишитися в Полтаві або хоча б в Миргороді чи Кременчуці. Ми можемо запропонувати здебільшого сільську місцевість. Поки що надаємо їм тимчасове житло в гуртожитках, – сказав Олег Пругло.

Перший заступник голови ОДА попросив громадськість більш тісно контактувати із соціальним службами, аби спрогнозувати потреби майбутніх переселенців. Бо часто люди потребують спеціального лікування або виплати пенсій чи інших допомог.

Раніше повідомляли, що через тисячу родин-переселенців на Полтавщині можуть бути складнощі

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter