Сесія Полтавської міськради: дитячу художню школу переносити не будуть (оновлено, фото)

Влада
Надія Труш15 вересня 2015 о 09:1921586 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сесія Полтавської міськради: дитячу художню школу переносити не будуть  (оновлено, фото)
Активістів біля будівлі всього кілька, а от охорони – з десяток.

Мер на сесії Полтавської міськради не дозволив громадськості висловити протест (оновлюється)На сесію Полтавської міськради традиційно прийшли активісти з плакатами. Фото Юлії Обелець

Нагадаємо, сьогодні, 15 вересня, відбудеться 51-ї сесії Полтавської міськради.

Депутати розглядатимуть ряд важливих питань. Зокрема, про надання земельних ділянок, призначення іменних стипендій міського голови, реорганізацію навчальних закладів тощо.

Нагадаємо, попередня сесія "прогриміла" на всю Україну. Мер Олександр Мамай побився із нардепом Сергієм Капліним та збив кількох людей, намагаючись покинути територію міськради. Серед постраждалих був депутат міськради Олександр Шамота.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та шукайте оновлену інформацію про сесію.

10.30. Депутат Олександр Шамота підготував рішення про скасування будівництва скандальної забудови на Красіна, 65. В залі знаходяться місцеві мешканці, які прийшли з плакатами виступити проти цієї забудови. Але мер не дав їм слова, передає наш журналіст Юлія Обелець. Після коментаря Мамая про те, що ще за каденції Матковського прийняли рішення про забудову, одна із активісток вийшла в центр зали і почала голосно обурюватися діям влади. Після нетривалої дискусії рішення "вічного революціонера Полтави" Олександра Шамоти відхилили, бо не вистачило підтримки інших депутатів. Мова йде про відхилення проекту рішення про припинення будівництва забудови на Красіна, 65. Після цього активісти покинули зал.

11.00. Депутати розглядають питання про дитячу художню школу. Заступниця мера Світлана Порохня у своєму виступі зауважила, що опалювальна система у школі працює з порушенням норми. Тож школу хочуть перенести в інше приміщення. Порохня апелює до необхідності перенесення тим, що нібито були заяви батьків про запах газу в школі. Однак у залі присутні батьки, які вимагають, аби школу залишили в тому ж приміщенні.

Правозахисник Василь Ковальчук висловився, що такими діями влади порушуються права дітей і запитав депутатів, чому питання перенесення школи почали розглядати запізно, на порозі опалювального сезону. Мер у свою чергу на вимоги батьків дав можливість висловитися, але зазначив:

– Якщо хочете, щоб ваші діти мерзли в школі,то я не проти, – передає слова міського голови Юлія Обелець.

У школі навчається 450 дітей.

Батьки, присутні в залі, пропонують вирішити проблему із опаленням, встановивши у приміщенні електрокотли.

11.23. Слово взяла директор школи. Говорить, що вмикати котли не можна. Зазначає, якщо зараз не приймуть рішення про перенесення школи, то освітній заклад припинить своє існування. Підкреслює, що намагалася говорити про це із батьками, однак ті її не чують. За словами директора, вона має висновок газовиків про те, що застосовувати газові котли, встановлені у художній школі, небезпечно. Обурена громада у відповідь вимагає звільнити керівника школи. Батьки не вірять у висновок газовиків, прохають часу, аби провести власне незалежне дослідження.

11.29. Мамай пояснив, що хотів перенести школу, а ту частину краєзнавчого музею, де вона знаходилася, передати обласній владі на використання музею. Однак, зважаючи на спротив батьків, пропонує знати це питання з порядку денного, що в результаті більшістю голосів депутатів й зробили.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter